Image
Eva Hamilton
Eva Hamilton Bild: SVT

Ännu en kändis till Fastators styrelse

Bolag Valberedningen i Fastator kommer att föreslå Eva Hamilton som ny ledamot i bolaget inför nästa årsstämma.
Publicerad den 6 Mars 2020

Eva Hamilton bidrar med mångårig erfarenhet av att leda och utveckla samhällsnära verksamheter. Hon har en lång bakgrund som journalist på bland annat Dagens Industri och Aftonbladet och var vd på SVT mellan år 2006 och 2014. Efter sin tid på SVT har hon arbetat med styrelse- och rådgivningsuppdrag, bland annat som styrelseledamot i LKAB, Fortum och Expressen.

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren kommenterar tillskottet:
– Eva Hamilton har varit framgångsrik i att leda och utveckla verksamheter med stor betydelse för samhället och en närvaro över hela landet. Med sin kompetens, erfarenhet och nätverk kommer hon att bli ett värdefullt tillskott nu när Fastator har ambitionen att kliva upp en till en ny börslista, säger Björn Rosengren.

För Eva Hamilton är det framförallt bolagets affärsmodell som lockar:
– Jag tycker att Fastator är ett spännande och nyskapande investmentbolag. Man är skicklig på att identifiera nya nischer i fastighetsbranschen och med innovativa idéer och kreativitet utveckla dem till framgångsrika bolag, säger Eva Hamilton.

Valberedningen kommer vidare att föreslå omval av styrelseledamöterna Björn Rosengren (ordförande), Carl Bildt, Jacqueline Winberg, Mats Lundberg och Anders Mossberg. Eva Hamilton kommer föreslås tillträda sin styrelsepost efter bolagsstämman den 6 maj 2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige