Image
Anna Kerr.
Anna Kerr. Bild: Maria Månsson

Anna Kerr blir ny regionchef hos Swecos arkitekter

Bolag Anna Kerr har rekryterats till ny regionchef för region Norr hos Swecos arkitekter. Med sin långa erfarenhet som ledare och affärsstrateg ska hon leda en stark arkitektverksamhet i norr. Anna Kerr kommer närmast från rollen som affärschef för ISS i London.
Publicerad den 31 Augusti 2020

– Jag är väldigt glad över att Anna Kerr tar rollen som chef för Swecos arkitektverksamhet i region norr. Jag är övertygad om att hon med sin djupa och breda erfarenhet av att leda arkitekter kommer bidra med nya värdefulla perspektiv och lyfta vår redan starka verksamhet där. Jag ser även fram emot vad Anna med sin strategiska kompetens kommer tillföra i ledningsgruppen för arkitekterna, säger Daan Cedergren, tf vd för Swecos arkitektverksamhet.

Anna Kerr är arkitekt och har bland annat varit Sverigechef på Arkitema Arkitekter. Hon är en erfaren ledare och har en bred internationell bakgrund där hon har jobbat med att etablera svenska verksamheter utomlands. Hon har under perioder varit bosatt i Danmark, London och Singapore.
– Jag är uppvuxen i Umeå och efter mina många år utomlands ser jag nu fram emot att bidra till Swecos fortsatta utveckling i en region som ligger mig varmt om hjärtat. Region Norr är en spännande region med fortsatt tillväxtpotential. Jag ser stora möjligheter att dra nytta av den samlade kompetensen som Sweco har som global aktör med en lokal närvaro. Det passar mig mycket bra, säger Anna Kerr.

Region Norr innefattar Swecos arkitektverksamhet i Umeå, Östersund, Sundsvall, Bollnäs, Gävle och Falun, med flera områden i stark tillväxt.

Anna Kerr tillträder den 12 oktober och ersätter Mats Persson som lämnar tjänsten efter 15 år som regionchef. Han fortsätter arbeta som arkitekt och med marknadsutveckling för region Norr.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror experten Alexandra Stråberg om fastighetsmarknaden och börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Alexandra Stråberg som är chefekonom på Länsförsäkringar. Här är hennes bedömning av coronapandemin. Och det här tror hon om detaljhandeln och kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY