Image
Nobelberget i Sickla kvarter två.
Nobelberget i Sickla kvarter två. Bild: Atrium Ljungberg

Andra kvarteret på Nobelberget slutsålt

Bostäder Atrium Ljungbergs andra bostadskvarter på Nobelberget i Sickla med 56 lägenheter är nu slutsålt. Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2022. Nästa kvarter säljstartas i höst och totalt planeras för cirka 500 bostäder på Nobelberget.
Publicerad den 1 September 2021

På Nobelberget i Sickla skapas ett levande område med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser.
– Bostäderna på Nobelberget är mycket eftertraktade och vi kan nu meddela att alla lägenheter i kvarter 2 är sålda. Inflyttning sker hösten 2022. Under hösten 2020 flyttade bostadsköparna i kvarter 1 in på Nobelberget, så området är redan fullt av liv och rörelse. Det ska bli roligt att få ännu ett kvarter på plats, säger Ulrica Thelin, Försäljningsansvarig Bostad på Atrium Ljungberg.

I utvecklingen av Nobelberget har några av de ursprungliga industribyggnaderna bevarats och fått en ny roll i området. Bland annat har den tidigare Formalinfabriken omvandlats till kreativa kontor, med ett kafferosteri och restaurang i entréplan. Den historiska Panncentralen är nu en förskola i lekfull miljö. Genom området löper ett promenad- och cykelstråk, Sicklastråket, som binder ihop Sickla och Hammarby Sjöstad. Längst stråket finns uteserveringar, en park, soltrappa och inspirerande miljöer för både barn och vuxna.
– Genom variation skapar vi levande stadsdelar. Vi blandar bostäder med restauranger, butiker, kontor och caféer. För oss är livet mellan husen minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. På Nobelberget adderar vi promenadstråk, park och uteserveringar, helt enkelt platser att mötas på och inspireras av. Det är en central del för att skapa en attraktiv plats där alla vill leva, säger Linda Wiman, Affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige