Image

Amasten säljer i Helsingborg

Transaktioner Amasten har, via dotterbolag, tecknat avtal om en avyttring av fastigheten Sleipner 6 i Helsingborg. Köpare är Svenska Bostadsfonden via dotterbolag.
Publicerad den 10 November 2017
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Den avyttrade fastigheten utgörs av 111 bostadslägenheter om totalt 7 571 kvadratmeter. Transaktionen är ovillkorad och sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 152,5 miljoner kronor, vilket överstiger värderingen för andra kvartalet med 6 procent. Frånträde är planerat till 1 december.

– Skälet till försäljningen är att vi har ett fåtal fastigheter i Helsingborg och med försäljningen kan vi koncentrera oss på att utveckla våra fastigheter på andra prioriterade orter. Det känns extra roligt att köparen är Svenska Bostadsfonden som är en väldigt kompetent fastighetsägare, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Nordier Property Advisors och Delphi Advokatbyrå har varit rådgivare till säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige