Image
Amasten investerar 21 miljoner i Sätra.
Amasten investerar 21 miljoner i Sätra. Bild: Amasten

Amasten investerar 21 miljoner i Sätra

Bolag Amasten äger 400 lägenheter i området Sätra i Gävle och för att öka fastigheternas livslängd och attraktivitet har Amasten nu valt att investera 21 miljoner kronor i trygghetsskapande åtgärder.
Publicerad den 10 Februari 2021

Amasten äger sedan september 2019 400 lägenheter i området Sätra i Gävle. Bolagets strategi är att skapa trygga och trivsamma hem genom lokal förvaltning, uppgradering av lägenheter och bostadsområden.

Fastigheterna i Sätra byggdes i slutet av 60-talet och genomgick en omfattande renovering för 30 år sedan. För att öka fastigheternas livslängd och attraktivitet har Amasten nu valt att investera 21 miljoner kronor i trygghetsskapande åtgärder. Trygghetsskapande åtgärder är något Amasten aktivt arbetar med i samtliga bostadsområden och innefattar allt från att renovera gemensamhetsytor, starta läxhjälpsprogram, förstärka belysning och skalskydd, till att installera nya system som underlättar för hyresgäster och förvaltning.
– Vi har ägt fastigheterna i snart två år och känner oss trygga med vad som behöver göras för att lyfta området och öka dess attraktivitet. Vi satsar stort på Gävle, i form av hållbara och trygghetsskapande åtgärder, i form av löpande standardhöjningar av våra lägenheter samt genom den planerade nyproduktionen av 150 lägenheter, säger Klas Johansson, förvaltningsschef på Amasten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige