Image

Amasten fördjupar samarbete med Egain

Energi/miljö Amasten installerar nu Egain forecasting i samtliga sina bostadsfastigheter. Besparingen av investeringen bedöms uppgå till cirka 10-15 procent av energikostnaderna.
Publicerad den 8 Oktober 2014
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Amastens bestånd omfattar 1 800 lägenheter, tidigare samarbetade Amasten med Egain om 700 lägenheter.

- Egain forecasting finns sedan tidigare installerat i våra fastigheter i Finspång där man med stor framgång minskat energiförbrukningen med tolv procent, eller 560 000 kronor per år. Det motsvarar en årlig minskad miljöpåverkan med 84 525 kilo koldioxid jämfört med tidigare samtidigt som hyresgästerna får ett jämnare inomhusklimat, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Egain forecasting är en prognosstyrningstjänst utvecklad och levererad av Egain som sänker uppvärmningskostnaden för fastigheterna. Detta sker genom att styra värmen optimalt timme för timme, baserat på byggnadens energiegenskaper och vilket väder som kommer de närmaste timmarna och dagarna. Därmed utnyttjas energin effektivare, samtidigt som man får ett bättre inomhusklimat för de boende. Oftast är investeringen betald redan under det första året.

- Genom samarbetet med Egain får vi inte bara en bättre driftsekonomi och bättre lönsamhet, utan det är också en del i det hållbarhetsarbete som vi arbetar fram inom Amasten. Vi tror och hoppas att våra hyresgäster uppskattar att vi som hyresvärd kan erbjuda dem boende och verksamhetslokaler där vi tar aktiv del i det gemensamma ansvar vi alla har för att verka för en bättre miljö, säger David Dahlgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige