Image

Alvendal lämnar Airport City Stockholm

Karriär Hösten 2011 klev det tidigare fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal på som vd för Airport City Stockholm. Nu går utvecklingen in i en ny fas och Alvendal går vidare mot nya utmaningar.
Publicerad den 1 September 2014
Kristina Alvendal. Bild: Airport City Stockholm
Kristina Alvendal.

Under de gångna åren har grunden lagts för den framväxande flygplatsstaden kring Stockholm Arlanda Airport – Airport City Stockholm. Området växer med mer än 1 000 arbetstillfällen per år och under förra året gjordes investeringar motsvarande fyra miljarder kronor i området. Med anledning av att utvecklingen nu går in i en ny fas, där de tre samarbetsparterna i större utsträckning engageras operativt, avrundar vd:n Kristina Alvendal sitt uppdrag inom Airport City Stockholm och går vidare mot nya utmaningar.

Utvecklingen av Airport City Stockholm ser mycket positiv ut de kommande åren. Den stadsbyggnadsstrategi som tagits fram för området, och som samarbetsparterna Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding arbetar efter, borgar för framväxten av en flygplatsstad som sätter människan i centrum. I kombination med en utökad kollektivtrafik till, från och inom området ökar tillgängligheten för de 50 000 människor som förväntas arbeta inom området vid år 2030.

- Samarbetet mellan stat, kommun och det privata näringslivet runt flygplatsstaden är unikt och Kristina Alvendal har på ett imponerande snabbt och handfast sätt fått ihop de olika agendorna till en samlad strategi, säger Leif West, styrelseordförande i det gemensamma bolaget Airport City Stockholm.

- Att ha fått vara med och skapa grunden för Sveriges första flygplatsstad har varit både spännande och givande. Airport City Stockholms vision och strategi ligger i framkant i en internationell jämförelse, något som jag fått bekräftat när jag deltagit på mässor och konferenser utanför Sverige. Det återstående arbetet är en långsiktig implementering där ansvaret ligger på parterna att hålla fast vid visionen över tid. Jag har varit med och lagt en stabil grund för uppbyggnaden av staden och känner mig därför trygg i att lämna över arbetet, säger Kristina Alvendal, avgående vd för Airport City Stockholm.

- Kristina Alvendal har varit en avgörande kraft i formandet av Airport City Stockholm, med ett unikt nätverk i regionen och en stark passion för stadsbyggnadsfrågorna. Utan hennes energi hade vi inte kommit så här långt så snabbt, säger Per Taube, en av initiativtagarna till Airport City Stockholm.

Kristina Alvendal har ännu inte bestämt sig för vad hennes nästa utmaning ska bestå i.

- Jag har en del diskussioner i gång men inget klart, säger hon.

Arbetet med Airport City Stockholm går nu in i nästa fas, där parterna kommer att ta mer operativt ansvar för helheten. Fokus kommer att ligga på att verkställa byggandet av den levande flygplatsstaden genom att skapa kreativa företagsmiljöer och utveckla väl fungerande transportsystem och därigenom stärka den regionala stadskärnan Arlanda-Märsta samt bidra till en ännu mer konkurrenskraftig region. De tre parterna kommer att anpassa sina organisationer därefter. Kristina Alvendal står till styrelsens förfogande fram till årsskiftet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige