Image

Alma tar in 775 miljoner till ny opportunistisk fond

Bolag Alma Property Partners genomför första stängning i ny opportunistisk fastighetsfond.
Publicerad den 7 April 2016
Simon de Château. Bild: Alma Property Partners
Simon de Château.

Stockholmsbaserade Alma Property Partners har tagit in 775 miljoner kronor till en ny opportunistisk fastighetsfond med pan-nordiskt fokus.

Alma Property Partners genomförde i tisdags en första stängning om 775 miljoner kronor i kapitalförbindelser till Alma Property Partners I, som är bolagets första opportunistiska fastighetsfond med pan-nordiskt investeringsfokus. Merparten av kapitalet kommer från fyra nordiska institutioner. Målsättningen är att utöka fondens storlek till omkring två miljarder kronor under det kommande året.

– Första stängningen av vår pan-nordiska fastighetsfond med opportunistisk inriktning är en viktig milstolpe för Alma Property Partners. Vi är väldigt glada och stolta över det förtroende vi fått från ett flertal välrenommerade institutioner, säger Simon de Château som är ordförande och CIO för Alma Property Partners.

– Vi har en stark pipeline och ser för närvarande många goda investeringsmöjligheter inom flera olika segment av de nordiska fastighetsmarknaderna” fortsätter Simon, som är ytterst ansvarig för bolagets investeringsstrategi. Fonden gjorde sin första affär i februari då ett bestånd om 53 ägarlägenheter i Köpenhamn och Lyngby förvärvades, med kapital från grundarna och ett antal privata investerare.

Alma Property Partners etablerades för drygt 18 månader sedan av en grupp individer med gedigen erfarenhet från den nordiska fastighetsmarknaden. Utöver Simon de Château, som tidigare byggde upp och var vd för Sveafastigheter, utgörs grundartrion av Sloan Wobbeking, med tidigare erfarenhet från Niam och Christofer Lundquist, med bakgrund från Hemsö och Tobin Properties. Under 2015 anslöt även Jacob Annehed, tidigare CFO på NREP, som partner och CFO för Alma.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige