Image

ALM Equity köper vårdfastighet

AFFÄRER ALM Equity har genom intressebolaget Elutera Fastighets AB förvärvat del av fastigheten Centrum 20:1 i Enköping. På fastigheten avser bolaget att uppföra cirka 100 enheter för vård- och mellanboende. Elutera avser att själv sköta driften av vårdboendet.
Publicerad den 27 Januari 2008

Elutera Fastighets AB är ett fastighetsutvecklingsföretag av vård- och mellanboenden för äldre i Elutera-gruppen, som ägs gemensamt av ALM Equity, Global Health Partner och management i Elutera. På fastigheten avser bolaget att uppföra cirka 100 enheter för vård- och mellanboende. Elutera avser att sköta driften av vårdboendet.

Fastigheten är belägen i korsningen Torggatan/Östra ringvägen, cirka 100 meter från Stora torget och stadens kommersiella centrum och är idag en parkeringsplats.

- Det är glädjande att kunna presentera Eluteras första förvärv av byggrätter inom äldreboenden. Vi har goda erfarenheter av Enköpings kommun sedan tidigare och vi ser fram emot projektet med tillförsikt, säger Joakim Alm, vd ALM Equity.

- I och med förvärvet kommer Elutera att kunna lansera sin unika modell för vård- och trygghetsboenden för äldre i Enköping som första ort i Sverige. Vår förhoppning är att vi skall kunna ta det i bruk under 2009, säger Sture Ericsson, vd Elutera Fastighets AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY