Image

Allt klart för nytt storbolag

BOLAG I går eftermiddag bildade de tre parterna Brinova, Ernströmgruppen och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän det nya Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Platzer Fastigheter AB.
Publicerad den 26 Februari 2008

Brinovas köpeskilling erläggs genom apport av fyra fastigheter samt kontanta medel om 47,5 miljoner kronor. Total köpeskilling uppgår till 172 miljoner kronor vilket motsvarar 25 procent av det nya bolagets egna kapital. Affären beräknas vara slutförd innan halvårsskiftet 2008.

Bolagets marknadsinriktning kommer att vara kommersiella fastigheter i Göteborg och Mölndal med en tillväxtinriktad strategi.

Platzer har idag ett totalt fastighetsvärde om 3,2 miljarder kronor och ett fastighetsbestånd med en yta om cirka 280 000 kvadratmeter.

- Vår strategi med ägande i stora fastighetsbolag är framgångsrikt för Brinova. Vi fortsätter utvecklingen på samma sätt med att nu även inkludera den spännande Göteborgsmarknaden, säger Anders Silverbåge, vd i Brinova.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige