Image
Johan Eriksson.
Johan Eriksson. Bild: Estea

Allmänna Arvsfonden investerar 250 miljoner i Estea Omsorg

Bolag Estea Omsorgsfastigheter ger ut en ny fondandelsklass med inriktning på institutionella investerare och välkomnar samtidigt Allmänna Arvsfonden som investerar 250 miljoner kronor i fonden.
Publicerad den 23 Mars 2021

För att tillvarata det ökade intresset från institutionella investerare ger fonden ut en ny fondandelsklass. Andelsklassen kommer att löpa med samma ränta som fondens tidigare börsnoterade fondandelar. Den nya fondandelsklassen kommer löpande att kunna utökas med fler institutionella investerare.
Allmänna Arvsfonden investerar genom den nya fondandelsklassen 250 miljoner kronor i fonden, där kapitalet kommer tillföras fonden under en period av maximalt tolv månader för att effektivt allokera kapital till förvärv.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Allmänna Arvsfonden som investerare i Estea Omsorgsfastigheter och är ödmjuka inför det förtroende som givits oss. Vi kommer att fortsätta jobbet med att utöka den institutionella andelsklassen och vi hoppas kunna välkomna fler institutionella investerare framöver. Med Allmänna Arvsfondens investering har vi till fonden tagit in över 1 miljard kronor från våra investerare och vi har därmed en bra plattform för fortsatt tillväxt, säger Johan Eriksson, vd, Estea AB.

– Det här är ett välkommet resultat av en medveten satsning för att etablera oss som en partner för de stora institutionernas kapitalförvaltningsbehov. Samtidigt ser vi det som ett kvitto på att vårt långsiktiga förvaltningsarbete uppmärksammas. Vi har ett stort momentum i transaktionsaffären, och har under vintern tillträtt omsorgfastigheter för cirka 1,1 miljarder kronor, säger Per Torpare, försäljningschef på Estea AB.

– Vård- och omsorgsfastigheter har inneboende defensiva kvalitéer och skapar förutsägbara kassaflöden, båda är önskvärda egenskaper för exempelvis pensionskapital, genom helt eller delvis skattefinansierade hyresgäster och starkt demografiskt stöd. Vi har en stark tro på segmentet och en fortsatt expansiv förvärvsstrategi, säger Per Torpare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige