Image
Alexander Sundberg.
Alexander Sundberg.

Alexander Sundberg ny Head of Construction på Citycon

Karriär I september tillträder Alexander Sundberg som ny Head of Construction på Citycon. Han har en gedigen bakgrund som ansvarig för genomförandet av flera stora och komplexa bygg- och fastighetsprojekt. Han kommer närmast från Alecta där han jobbat i över tio år, senast i rollen som Chef Projekt på Alecta Fastigheter.
Publicerad den 30 Juni 2022

– Jag har jobbat med stora byggprojekt och köpcentrum i över 25 år. Den nya rollen som Head of Construction på Citycon är mycket intressant och fokuserar på att driva stora byggprojekt. Det kommer att bli både kul och intressant att jobba mer internationellt då Citycon är verksamt i flera olika länder, säger Alexander Sundberg, som tillträder sin tjänst som Head of Construction i början av september.

Citycon befinner sig i en strategisk omvandling från att vara ägare och förvaltare av ett 30-tal köpcentrum i Norden och Baltikum mot att bli ett fastighetsbolag som fokuserar mer på stadsutveckling och att kombinera detaljhandel med bostäder, kontor och kommunal service.

– Vi är mycket glada över att Alexander ansluter sig till vårt team. Som Head of Construction kommer han att fokusera på bolagets olika utvecklingsprojekt som är i produktionsfas, däribland Liljeholmstorget i Sverige och Trekanten i Norge, och ha ett nära samarbete med de olika teamen i respektive land, säger Erik Lennhammar, Chief Development and Investment Officer på Citycon.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige