Image

Akelius vd slutar - satsar på familjebolaget

KARRIäR Akelius Fastigheters vd Jan-Erik Höjvall slutar på företaget. I stället ska han satsa på familjens fastighetsbolag.
Publicerad den 16 April 2010

Jan-Erik Höjvall har under sedan 2003 varit vd för Akelius Fastigheter. Under hans tid har bolaget växt från fem miljarder kronor till 30 miljarder kronor samt knoppat av ett systerföretag (förutvarande region Väst) värt fem miljarder kronor till Apartment Bostad med säte i Göteborg.

- Det är till stor del Jan-Eriks förtjänst att bolaget nu är ett framgångsrikt, stabilt företag med ett värde om tio miljarder kronor, säger Roger Akelius.

Jan-Erik Höjvall ska nu i stället lägga sin tid på familjebolaget Norman & Partner som nu bygger 24 bostadsrätter i Ã…re. Bolaget driver han tillsammans med sin fru Elisabeth Norman. Akelius blir delägare till trettio procent i Norman & Partner.

Jan-Erik Höjvall säger att han haft en fantastisk tid på Akelius, men att det känns stimulerande att nu ta det här steget.

- Det är väldigt omtumlande. De tio år som jag och Roger har jobbat ihop har varit fantastiskt roliga. Men det gäller att passa på innan man blir för gammal, det ska bli oerhört spännande och kul att utveckla Norman & Partner, säger Jan-Erik Höjvall till Fastighetssverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige