Image

Akademiska Hus säljer mark i Umeå

Transaktioner Uppemot 280 nya studentbostäder ska uppföras på den mark som Akademiska Hus nu säljer på Lilljansberget, i omedelbar närhet till idrottsanläggningen IKSU och i direkt anslutning till Campus Umeå.
Publicerad den 23 Februari 2015
Akademiska Hus säljer mark i Umeå till Svenska Studenthus. Bild: Akademiska Hus
Akademiska Hus säljer mark i Umeå till Svenska Studenthus.

Det är Svenska Studenthus som köper marken och som kommer att bygga 280 ettor med inflyttning höstterminen 2016.

– Det här är en del av Akademiska Hus löpande arbete för att minska studentbostadsbristen på de campusorter där vi verkar och också startskottet för den satsning vi nu gör i Umeå. Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017, säger David Carlsson, regiondirektör Akademiska Hus region Norr.

Detaljplanen för Lilljansberget vann laga kraft i början av december förra året och de 280 nya bostäderna kommer att vara inflyttningsklara till höstterminen 2016. Att aktivt bidra i kampen mot den akuta bostadsbristen handlar för Akademiska Hus om att skapa varaktiga konkurrensfördelar för lärosätena.

Läget i Lilljansberget är attraktivt med sin direkta närhet till campus och för området betyder fler studentbostäder att det skapas bättre förutsättningar för vidare etablering av livsmedelsbutiker, restauranger och annan service på campusområdet. Fler människor och verksamheter ökar också trygghetsfaktorn på ett sätt som inte kan åstadkommas enbart med god belysning och välklippta buskar. I området finns även planer på att bygga en gymnasieskola och förskola.

– Vi kommer att bygga ljusa, kompletta, välplanerade lägenheter som innehåller allt inklusive eget fullutrustat kök, badrum med tvätt och tork, inbyggt skrivbord med mera. Svenska Studenthus är glada att vara först ut med att bygga nya studentbostäder på Campus Umeå. Vi är mitt uppe i en kraftig expansionsfas och hoppas att kunna fortsätta det goda samarbetet med Akademiska Hus också på andra orter i landet, säger Johan Knaust, vd på Svenska Studenthus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige