Image

Akademiska Hus säljer mark i Umeå

Transaktioner En gymnasieskola och en förskola ska uppföras på den mark som Akademiska Hus nu säljer på Lilljansberget i Umeå. Detaljplanen som reglerar området ger även en möjlighet för cirka 150 nya studentbostäder i direkt anslutning till IKSU och campus Umeå.
Publicerad den 5 December 2014
Annons
Image
Akademiska Hus säljer mark på Liljansberget i Umeå. Bild: Akademiska Hus
Akademiska Hus säljer mark på Liljansberget i Umeå.

Efter att detaljplanen på Lilljansberget nu vunnit laga kraft kan Akademiska Hus genom försäljning av mark medverka till uppförandet av en gymnasieskola för Minervagymnasium och en förskola, Förskolan Professorn.

- Vi är nöjda med att kunna hälsa nya aktörer välkomna till Universitetsstaden. Läget är fantastiskt med sin närhet till IKSU och campus, och de nya verksamheterna kommer att bidra till att höja attraktiviteten på området som helhet, säger David Carlsson regiondirektör Akademiska Hus.

Hans Jansson, skolchef på Minervaskolan i Umeå, och Carola Lestander, förskolechef på förskolan Professorn, är också positiva till de nya verksamheternas närhet till campus.

- Vi bygger Sveriges modernaste gymnasieskola med lokaler anpassade för framtidens lärande, säger Hans Jansson, skolchef på Minervaskolan i Umeå.

- Äntligen kan vi erbjuda en modern förskola med flexibla lokaler för föräldrar som arbetar eller studerar på campus, och andra som vill ha sina barn här, säger Carola Lestander, förskolechef på förskolan Professorn.

Vad gäller de 150 studentbostäderna så har Akademiska Hus gått ut med en byggherreförfrågan där upphandlingen av en byggherre väntas vara klar till årsskiftet.

Inflyttning är planerad till terminsstart höstterminen 2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige