Image
Peter Anderson.
Peter Anderson. Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus rekryterar CFO från Jernhusen

Karriär Peter Anderson har utsetts till ny CFO på Akademiska Hus. Han kommer närmast från tjänsten som ekonomidirektör för Jernhusen och har mångårig erfarenhet av ledande ekonomibefattningar i större fastighetsbolag.
Publicerad den 13 Januari 2022

Peter Anderson tillträder som CFO senast i juli 2022. Han kommer även att ingå i Akademiska Hus företagsledning. Peter Anderson har tidigare varit verksam som CFO på Hemfosa Fastigheter samt haft CFO- och ekonomichefsroller på bland annat Kungsleden, Ica Fastigheter och Steen & Ström.

– Med sin gedigna kompetens och långa erfarenhet av ledande ekonomibefattningar inom fastighetsbranschen är Peter ett värdefullt tillskott för Akademiska Hus, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

Med ett fastighetsvärde på strax över 107 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

Peter Anderson efterträder Catarina Fritz, som efter fem år på Akademiska Hus har valt att lämna sin roll.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige