Image

Akademiska Hus inviger nya Lindellhallen

EVENT När Akademiska Hus i dag inviger den nya Lindellhallen på Campus Umeå gör man det rejält. I två dagar blir det både festligheter och intellektuell spis.
Publicerad den 17 Januari 2008


Den nya Lindellhallen är resultatet av en omfattande om- och påbyggnation. Byggnaden har samtidigt fått en mer framträdande plats på Campus Umeå och skapar en naturlig entré till universitetsbiblioteket.

Taket till hörsalarna har fått 700 kvadratmeter golv som bland annat inrymmer ett café med tilltalande utsikt. De nya fasaderna är helt glasade och sätter Lage Lindells målning, Umeås största konstverk, i blickfånget. Projektet har kostat 37 miljoner kronor.

Boken \″Lage Lindell Umeåväggen\″ är utgiven av Akademiska Hus Norr AB (2004). I och med invigningen av Lindellhallen, blir boken för första gången tillgänglig för försäljning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige