Image
Bild: KOD Arkitekter

Akademiska Hus bygger kontorshus för folkhälsa

Bygg Nu har Akademiska Hus påbörjat bygget av en ny kontorsbyggnad i Solna. Huset ska rymma verksamheter knutna till folkhälsan och förse både Karolinska Institutet och Smittskyddsinstitutet med undervisningslokaler och kontor.
Publicerad den 24 Maj 2011
Folkhälsohuset är delat i två delar: en lägre om sju våningar utmed Tomtebodavägen och en högre om tio våningar längs Solnavägen. Bild: KOD Arkitekter. Bild: KOD Arkitekter
Folkhälsohuset är delat i två delar: en lägre om sju våningar utmed Tomtebodavägen och en högre om tio våningar längs Solnavägen. Bild: KOD Arkitekter.

Inom de närmaste åren expanderar Campus Solna med 45 procent genom ett flertal viktiga byggprojekt. Med byggnaden, som har arbetsnamnet Folkhälsohuset och som kommer att bli 18 000 kvadratmeter stor, får Karolinska Institutet en värdig entré i norr tillsammans med de ovala byggnaderna för Karolinska Institutet Science Park.

- Det nya Folkhälsohuset är en viktig del i vår gemensamma stora satsning inom Stockholm Life som ett världsledande life science-område, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Folkhälsohuset har ritats av KOD Arkitekter och är delad i två delar: en lägre om sju våningar utmed Tomtebodavägen och en högre om tio våningar längs Solnavägen.

- Den här byggnaden ska ge bättre förutsättningar åt den del av vår verksamhet som är inriktad mot folkhälsa, men även andra delar av vår verksamhet kommer att inrymmas där. Byggnaden kommer att bidra till att förverkliga visionen om ett internationellt erkänt centrum för ledande forskning, sjukvård och näringsliv i samverkan, säger Harriet Wallberg-Henriksson, rektor för Karolinska Institutet.

- Vi ser fram emot att flytta in i Folkhälsohuset. Då kommer all SMI-personal under ett och samma tak vilket underlättar samarbetet inom myndigheten, säger Johan Carlson, generaldirektör vid Smittskyddsinstitutet.

NCC har bygguppdraget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige