Image
Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus-arena i Linköping invigd

Bygg I går invigdes den nya friidrottsarenan på Campus Valla i Linköping. Arenan har byggts av Akademiska Hus och kommer att hyras av Linköpings kommun.
Publicerad den 23 Juni 2011
Den nya friidrottsarenan på Campus Valla i Linköping har byggts av Akademiska Hus och kommer att hyras av Linköpings kommun. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus
Den nya friidrottsarenan på Campus Valla i Linköping har byggts av Akademiska Hus och kommer att hyras av Linköpings kommun. Bild: Akademiska Hus.

På arenan kommer friidrottstävlingar upp till elitnivå (SM) att kunna hållas. I andra hand kommer den att användas som matchplan för fotboll upp till division 1.
– Med en förstklassig arena för friidrott, fotboll och skridskoåkning ökar vi både aktiviteten och attraktiviteten här på Campus Valla – året runt. Tillsammans med Linköpings kommun och Linköpings universitet skapar vi nya miljöer för både kropp och knopp, säger Lars Svensson, regiondirektör för Akademiska Hus Öst.

– Vi har hittat en i Sverige unik lösning för att anlägga is på löparbanorna vid mildare väder. Kylslingorna lades ned i vintras för att redan då kunna användas om den naturliga kylan inte höll isen åkbar, Per-Åke Peterson, projektchef vid Akademiska Hus Öst.

Fakta friidrottsarenan:
Anläggningen har åtta löparbanor.
500 sittplatser under tak.
Cirka 300 platser på sittgradänger utan tak.
Plats finns för att kunna bygga tillfälliga läktare vid stora tävlingsarrangemang.
Norr om läktaren finns en separat kastplan.
Arenan omfattar 46 000 kvadratmeter markyta och 800 kvadratmeter lokaler.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige