Image

ÅF rekryterar Nyamko Sabuni som hållbarhetschef

Karriär ÅF rekryterar det tidigare statsrådet Nyamko Sabuni för att förstärka företagets kunderbjudande och profil inom hållbarhet och socialt ansvarstagande (CSR). Nyamko Sabuni, som tillträder tjänsten per 1 oktober, kommer att ingå i ÅFs koncernledning.
Publicerad den 11 September 2013

- ÅF skall vara Europas ledande tekniska konsultföretag där etik- och miljömedvetenhet finns med i varje beslut. Hållbarhet är idag ett konkurrensmedel, säger ÅF:s vd Jonas Wiström.

ÅF har i dag över 7 000 konsulter på 100 kontor i Europa, Asien, Sydamerika och Afrika. Under 2012 utfördes projekt i över 80 länder.

- Nyamko Sabuni är helt rätt person att leda arbetet med att skapa ett än mer transparent och innovativt ÅF. Sabuni har sedan länge ett brinnande intresse för dessa frågor, lång erfarenhet av politiska beslutsprocesser där riktlinjerna sätts - samt ett gediget kontaktnät både i Sverige och internationellt, säger Wiström.

- Jag är mycket stolt över att anta utmaningen som hållbarhetschef på ÅF. ÅF ligger i framkant när det gäller frågor om hållbarhet och socialt ansvarstagande. Jag ser fram emot att utveckla och fördjupa de produkter vi erbjuder våra kunder men också att systematiskt arbeta för att göra ÅF till en attraktiv arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald, säger Nyamko Sabuni.

Nyamko Sabuni var tidigare statsråd för Folkpartiet med ansvar för jämställdhet, integration och konsumentfrågor. Hon har också suttit i riksdagen och näringsutskottet. Innan hon blev politiker arbetade hon på Folksams sociala råd och som kommunikationsrådgivare på Geelmuyden Kiese.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige