Image
Bild: Istock

Active Fastighet och Frentab säljer till Green Storage

Transaktioner Active Fastighet och Frentab äger tillsammans via JV en fastighet om cirka 15 000 kvadratmeter på Ekobacken, Värmdö. Green Storage förvärvar via avstyckning mark för etablering av cirka 7 000 kvadratmeter storage.
Publicerad den 29 Juni 2022
Annons
Image

Fastigheten ligger strategiskt belägen i industri/handelsområdet Ekobacken och i absolut närhet till handelsplatsen Värmdö marknad. Värmdö är en av landets snabbast växande kommuner. Efterfrågan på storagemöjligheter kommer dels från de ca 40 000 permanentboende, men också från de som bedriver företagsverksamhet eller har fritidsboende på Värmdö.
– Försäljningen är ett klockrent exempel på vår strategi att tillvarata våra fastigheters tillväxt- och utvecklingsmöjligheter samt kombinera det med egen projektutveckling och förvaltning. Green Storage har ett erbjudande som saknas på Värmdö och de kommer komplettera de verksamheter som vi planerar att etablera på platsen säger Patrik Sarin, styrelseordförande och Mikael Wallner, vd för Active Fastighet AB.
– Det är med stor glädje som vi välkomnar Green Storage till Värmdö och vi ser fram emot vårt samarbete på orten men också via flera gemensamma projekt i landet. Nu önskar vi Green Storage lycka till säger John Fransson, vd för Frentab AB.
– Europas enda heldigitaliserade förrådskedja, Green Storage, förvärvar nu en fastighet på Värmdö. Vi har en hög expansionstakt och förvärvet ligger helt i linje med våra planer. Ekobacken har ett strategiskt och viktigt läge och vi ser stora utvecklingsmöjligheter med etableringen av vårt storagekoncept säger Stefan Nilsson, vd för Green Storage.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige