Image

Acrinova och SIG Invest slås ihop

Transaktioner Styrelserna i Acrinova och SIG Invest har träffat en principöverenskommelse om att Acrinova genom en apportemission förvärvar SIG Invest för sammanlagt 210 miljoner kronor. Det nya bolaget tar namnet Svenska Investeringsgruppen AB.
Publicerad den 22 September 2016

Apportemissionen görs till aktiekursen 65 kronor per aktie i Acrinova AB vilket är det framräknade substansvärdet som parterna har kommit överens om. Efter genomförd affär kommer SIG Invest AB:s ägare att ha cirka 44 procent av aktierna i det nya bolaget.

I går stängde Acrinova-aktien på 58,75 kronor.

SIG Invest AB har goda kassaflöden och flera strategiska bostadsprojekt i Stockholmsområdet och är dessutom verksamt i Skåne. Bolaget har även flera byggrätter och tillsammans med Acrinova blir det nya bolaget en aktör att räkna med.

Eftersom den planerade affären tillsammans med andra mindre förvärv överstiger ramen för det mandat Acrinovas styrelse har för emissioner, samt den gräns som bolagsordningen föreskriver när det gäller antal aktier samt aktiekapital, kommer styrelsen att snarast kalla till en extra bolagsstämma.

Vidare kommer styrelsen att föreslå den extra bolagstämman att byta namn från Acrinova AB till Svenska Investeringsgruppen AB samt förslå en ny styrelsesammansättning.

Acrinovas tidigare målsättning att skapa ett fastighetsvärde på totalt 500 miljoner kronor kommer i och med affären att ha nåtts och den föreslagna nya styrelsen kommer att till den extra bolagsstämman att presentera en ny affärsplan.

- Ett stort genombrott för oss på den svenska fastighetsmarknaden. Vi går från att vara ett litet noterat fastighetsbolag till något betydligt större i och med denna föreslagna apportemission. Jag ser verkligen fram emot utmaningen att leda detta större bolag framöver. Det är mycket intressant med utvecklingsprojekten. Att skapa och bygga upp fastighetsbestånd brinner jag verkligen för, säger Ulf Wallén, vd för Acrinova.

- Affären är ett viktigt strategiskt steg för fortsatt expansion, den möjliggör flera nya förvärv och större utvecklingsmöjligheter i det nya bolaget. Acrinova AB och SIG Invest AB kompletterar varandra på ett bra sätt och vi ser fram emot vår gemensamma framtid, säger Dan Astrén vd i SIG Invest AB.

Acrinova är listat på Aktietorget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige