Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova köper i Helsingborg

Transaktioner Acrinova har ingått avtal med Inslipargruppen i Helsingborg AB om förvärv av fastigheten Carnot 10 i Helsingborgs kommun. Köpeskillingen är 40 miljoner kronor.
Publicerad den 25 November 2019

Fastigheten, om totalt 2 235 kvadratmeter, utgörs primärt av bostäder fördelat på 30 lägenheter. Fastigheten är idag fullt uthyrd vilket medför ett kontinuerligt och stabilt kassaflöde. Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 40 miljoner kronor, varav cirka 4 miljoner kronor kommer att finansieras i form av en riktad emission av 166 665 aktier i Acrinova om 24 kronor per aktie, och resterande 36 miljoner kronot betalas kontant från dels Acrinovas egna kassa och dels genom banklån.

Den riktade emissionen genomförs med stöd av befintligt bemyndigande från årsstämma i Acrinova den 26 april 2019.
Utspädningen för befintliga aktieägare blir cirka 1 procent. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för styrelsen i Acrinova att fullgöra ingånget överlåtelseavtal, vilket medför att Acrinova kommer att kunna utöka sitt fastighetsbestånd i en prioriterad ort som passar bra in i det nuvarande fastighetsbeståndet.

Tillträde till fastigheten är planerat att ske i december 2019.

Vd Ulf Wallén kommenterar:

– Vi kan idag meddela ännu ett fastighetsförvärv och vi upplever att vi nu har ett rejält momentum i vår verksamhet. Helsingborg tillhör en av våra prioriterade orter där vi har en mycket bra lokalkännedom och fastigheten vi nu har förvärvat är dessutom fullt uthyrd vilket kommer tillföra ett fint tillskott till våra löpande hyres- och förvaltningsintäkter. Vad som också är värt att nämna är att detta är en bostadsfastighet, något som vi har lång erfarenhet av att förvalta och som helt ligger inom ramarna för vår kärnverksamhet och våra expansionsplaner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige