Image

Aberdeen premiärköper i sin bostadsfond

Transaktioner Aberdeens bostadsfond har genomfört sin första investering genom att förvärva två centralt belägna bostadsfastigheter i Södertälje, Dagsländan 2 och Borren 7. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor och säljare är en privatperson.
Publicerad den 9 Januari 2013
Fredrik Eliasson. Bild: Aberdeen.
Fredrik Eliasson.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar area om drygt 6 000 kvadratmeter och består av 76 lägenheter samt ett antal kommersiella lokaler.
- Det är roligt att kunna hitta så centralt belägna och så pass välskötta och väl underhållna fastigheter i Stockholmsregionen som första förvärv. Denna typ av fastigheter passar väl in i vår långsiktiga investeringsstrategi, säger Fredrik Eliasson, fondförvaltare på Aberdeen.

Bakom bostadsfonden står ett tiotal institutionella investerare som hittills totalt investerat cirka en miljard kronor. Fonden har en lågriskprofil och kommer att förvärva bostadsfastigheter i tillväxtregioner i Sverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige