Image
Magnus Kenning.
Magnus Kenning. Bild: Aberdeen.

Aberdeen köper i Göteborg

Transaktioner Aberdeen Standard Investments förvärvar två fastigheter i Kviberg, Göteborg för fonden Aberdeen Standard Swedish Balanced Property Fund.
Publicerad den 8 April 2021

Fastigheterna på totalt 2 600 kvadratmeter är nybyggda och ligger i Kvibergsstaden, ett utvecklingsområde i anslutning till Gamlestaden med mycket goda kommunikationer och en trivsam miljö som fullt utbyggt kommer rymma cirka 1 600 lägenheter.

Hyresgäster är Lidl, Fitness24Seven samt en vårdcentral. Fastigheterna tillträddes den 1 april 2021. Fastigheterna är utvecklade och säljs av Dvlpmnthus AB.

– Kvibergsstaden är en snabbt växande del av Göteborg. Dessa fastigheter bidrar till att öka den lokala servicen och är en del i det som gör Kvibergsstaden attraktiv. Vi har gjort flera investeringar i Göteborg den senaste tiden och ser fram emot nya möjligheter här, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Standard Investments.

– Fastigheterna är bägge uthyrda på långa avtal till hyresgäster som motsvarar våra höga krav på kvalitet vilket ger en mycket stabil avkastning till våra investerare över tid, säger Joakim Nordblad, Head of Direct Real Estate Sweden, på Aberdeen Standard Investments.

Setterwalls, EY, WSP och Newsec har varit Aberdeen Standard Investments rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige