Image

Aberdeen köper galleria i Linköping

TRANSAKTIONER Aberdeen Property Nordic Fund I SICAV (FIS) har förvärvat Filbytergallerian i centrala Linköping för 385 miljoner kronor från ByggVesta. Det är fondens andra investering i Sverige.
Publicerad den 28 Juli 2008

Byggnaden uppfördes 1973 och butiksgallerian genomgår nu en större ombyggnad och renovering. Den totala uthyrbara arean är cirka 16 500 kvadratmeter varav 6 700 kvadratmeter butiker efter ombyggnaden.

- Linköping är en attraktiv investeringsmarknad, som tillsammans med Norrköping har ett befolkningsunderlag på cirka en halv miljon. Linköpings city har utvecklats till en stark handelsplats och Filbytergallerian är en central del i denna utveckling.
ByggVesta har utvecklat gallerian till Linköpings bästa och vi ser fram emot invigningen i slutet av augusti. Vi söker nu ytterligare centralt belägna kontor och citygallerior i Syd- och Mellansverige, säger Magnus Kenning på Aberdeen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige