Image

60 lägenheter byggstartas i Borås

Bygg/Arkitektur Nu inleds byggnationen av 60 bostadsrättslägenheter på kvarteret Asplyckan i Borås centrum. Ett traditionsenligt första spadtag har tagits av Ulf Olsson, ordförande för kommunstyrelsen i Borås, tillsammans med Julia Nergården, vd på Mjöbäcks Entreprenad, Patrik Ivarson, vd på Järngrinden och Jan Edlund, vd på Tornstaden.
Publicerad den 2 Juni 2014
Jan Edlund Tornstaden, Patrik Ivarson Järngrinden, Ulf Olsson Borås Stad samt Julia Nergården Mjöbäcks Entreprenad. Bild: Mjöbäcks Entreprenad/Järngrinden/Tornstaden
Jan Edlund Tornstaden, Patrik Ivarson Järngrinden, Ulf Olsson Borås Stad samt Julia Nergården Mjöbäcks Entreprenad.

Asplyckan är gemensamt utvecklat av Mjöbäcks Entreprenad och Järngrinden och kommer att innehålla 60 lägenheter fördelat på tre huskroppar. Intresset är stort för bostäderna. Hälften av lägenheterna är redan bokade med nästan ett och ett halvt år kvar till inflyttning.

Mjöbäcks Entreprenad och Järngrinden har tidigare samverkat i flera bostadsprojekt, bland annat Söderstaden i Kungsbacka med 330 lägenheter och Lorensberg i Varberg med 160.

– Vi ser ett fortsatt stort behov av bostäder i Västsverige. Såväl Asplyckan som Lorensberg är goda exempel på hur stadskärnorna kan förtätas genom att utnyttja befintliga ytor på ett bättre sätt. Intresset för att bo centralt är stort och inte minst ur miljösynpunkt är det en stor vinst när stadens utbud finns tillgängligt på gångavstånd för fler människor, säger Julia Nergården, vd på Mjöbäcks Entreprenad.

Kvarteret Asplyckan kommer att uppföras av byggföretaget Tornstaden på totalentreprenad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige