Image
K12 i Järva krog.
K12 i Järva krog. Bild: Joakim Kröger

3M flyttar sitt nordiska huvudkontor till Järva krog

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med 3M Svenska AB som flyttar sitt nordiska huvudkontor till Järva krog.
Publicerad den 19 September 2019

3M, ett av världens största företag, tecknar hyreskontrakt med NCC Property Development avseende kontor om cirka 1 400 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten K12 som är den första fastigheten som snart står klar i Järva Krog kvartersstad. 3M flyttar in i takvåningen på plan 9 och får samtidigt tillgång till ett stort serviceutbud, goda kommunikationer, utmärkt skyltläge samt en stor takterrass.
– Vi har undersökt och utvärderat flera möjliga alternativ, och valde till slut NCC:s nya fastighet i Järva Krog eftersom den uppfyller alla våra krav. Kontoret återspeglar vår position som ett globalt och forskningsinriktat företag med besökare från hela världen. För att kunna attrahera och behålla duktiga medarbetare är det också viktigt för oss som arbetsgivare att kunna erbjuda en attraktiv arbetsmiljö, säger Marie-Louise Selander, Sverigechef, 3M.

Även NCC flyttar sitt nordiska huvudkontor till samma fastighet i november 2019. I samband med att 3M tecknar hyreskontrakt har fastigheten endast en ledig kontorslokal om 1 300 kvadratmeter kvar.
– Att 3M väljer att etablera sig i K12 bekräftar stadsdelens attraktivitet som läge för moderna arbetsplatser och huvudkontor. Vi välkomnar 3M och ser fram emot att få dem som grannar, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development.

3M tillträder sina nya lokaler under våren 2020. Cushman & Wakefield har varit 3M:s rådgivare i hela processen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige