Image

150 000 nya kvadratmeter bygg- och heminredning

RAPPORTER Flera stora företag inom bygg- och hemutrustningsbranschen räknar med att expandera. Sammanlagt handlar det om 150 000 kvadratmeter nästa år.
Publicerad den 29 September 2008

I KF Fastigheters branschindex svarar 17 av bygg- och hemutrustningsbranschens största aktörer, motsvarande 40 procent av branschomsättningen, på frågor om expansion, förväntningar på konjunkturen och marknadsmöjligheter.

Undersökningen visar att expansionsplanerna omräknade i kvadratmeter motsvarar 150 000 kvadratmeter ny handelsyta inom det närmaste året. Det motsvarar handelsytan i Kungens Kurva.

- Bygg- och hemutrustningsbranschen har haft starkast försäljningsutveckling av alla branscher sedan 90-talet. Men branschen är också konjunkturkänslig. Undersökningen visar att tron på det egna företaget är stark. Samtidigt säger hälften av de tillfrågade att de kommer att anpassa butikskonceptet för att möta efterfrågan, säger Helena Mattsson, marknadsanalytiker på KF Fastigheter.

Företagens expansionsplaner beror på marknadsmöjligheter, konjunkturen, avkastningen och kostnaden för etablering. År 2007 omsatte branschen 83 miljarder kronor och försäljningsökningen var 14 procent. Det är första gången KF Fastigheter genomför undersökningen.

Företagen räknar med att etableringarna sker i externlägen i tillväxtkommuner.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige