Image

10 000 kvadrat i Port 73 invigs

Uthyrning I kväll invigs en ny del av Atrium Ljungbergs Port 73 i Haninge. 10 000 kvadratmeter i två plan med flera nya butiks-, livsmedels- och restaurangkoncept öppnar.
Publicerad den 28 Augusti 2013
I dag invigs 10 000 nya kvadratmeter i Port 73 I dag invigs 10 000 nya kvadratmeter i Port 73

Utvecklingen av Atrium Ljungbergs handelsplats Port 73 har gått fort. Från det att Coop Forum för endast tre år sedan var ensam aktör på platsen består Port73 av ett 40-tal olika butiker, restauranger och serviceverksamheter på en total area om cirka 37 000 kvadratmeter.

I den nybyggda delen om 10 000 kvadratmeter öppnar Willys en stor dagligvarubutik. Den kompletteras med det internationella storföretaget Picards utbud av fryst mat och av Mickes Fisk, en lokal fisk- och delikatessbutik. Dessutom har Port 73:s kunder att se fram emot fyra olika restaurang- och cafékoncept; restaurangkedjan Chop Chop med asiatiskt kök, den Norrlandsbaserade hamburgerkedjan Big Boy, det italienska konceptet Al Forno med pizza och pasta samt kafékedjan Waynes Coffee. Utbudet av konfektion utökas också i och med att modeföretaget Lager 157 väljer Port 73 som sin första etablering i Stockholmsområdet, och i början av 2014 öppnar dessutom Nordic Wellness med gym och friskvård.

– Vi är väldigt stolta över den utveckling Port 73 har haft sedan starten 2010 och över det starka och spännande innehåll som vi har lagt till. Nu har vi breddat utbudet väsentligt inom livsmedel, restaurang och mode och skapat en ännu mer attraktiv handels- och mötesplats för de 175 000 invånarna som bor i Haninge, Tyresö och i fritidshus i skärgården och för de cirka 50 000 bilister som varje dygn passerar på Nynäsvägen, säger Peter Svanberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs ambition är sedan byggstarten att utveckla Port 73 till sin femte stora regionala handelsplats såsom Sickla Köpkvarter i Nacka, Farsta Centrum i Stockholm, Gränby Centrum i Uppsala och Mobilia i Malmö.

- Nu har vi kommit en bra bit på väg och det finns stora möjligheter att göra mer. Den här delen av Stockholm växer kraftigt och platsen för Port 73 i korsningen mellan Nynäsvägen och Gudöbroleden har ett strategiskt läge och är ett viktigt nav i södra storstockholm. Vi planerar för att stegvis fortsätta utveckla Port 73 med ytterligare handel. Ambitionen är också att addera inslag av kultur och eventuellt bostäder, säger Peter Svanberg, Atrium Ljungberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige