Hem » Branschguiden » Byggbolag/fastighetsutvecklare » Wästbygg

Fastighetssveriges Branschguide

Wästbygg


Wästbygg bygger för framtiden! Vi är ett av Sveriges största bygg- och projektutvecklingsföretag med stor kunskap om att skapa miljöer att bo, jobba och trivas i. Vi utvecklar och bygger flerbostadshus, kommersiella fastigheter och logistikanläggningar.

För oss är det viktigt med ordning och reda på alla nivåer i företaget. Ett byggprojekt är ett stort åtagande från både beställarens och utförarens sida. Målet är gemensamt – en byggnad som båda parter ska vara nöjda med och stolta över.

Vi tar vårt uppdrag som samhällsbyggare på stort allvar och vill inom vårt verksamhetsområde bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi har idag bred erfarenhet av att bygga enligt de vanligaste certifieringssystemen på den svenska marknaden – Miljöbyggnad, Svanen, Breeam och Green Building

Med kunskap och förståelse för slutanvändarens behov vill vi i Wästbygg Gruppen leverera bygg- och utvecklingsprojekt med hög kvalitet som bidrar till att öka boendekvalitet, produktivitet och lönsamhet för våra kunder.

Adress

Wästbygg
Sofierogatan 3B
Göteborg


Kontakt

Katarina Floer
031 - 733 23 00

katarina.floer@wastbygg.se


Skrivet om Wästbygg

Hemsö förvärvar skola i Haninge och utvecklar äldreboende i Halmstad

Transaktioner Hemsö har förvärvat en skola och förskola under uppförande i Haninge utanför Stockholm, samt tecknat ett markreservationsavtal med Halmstads kommun för utveckling av ett nytt äldreboende med 54 platser. Investeringen uppgår sammanlagt till 320 miljoner kronor.


Utvecklar nytt kvarter i Lund

Bygg/Arkitektur Nu kan ett sår i Lunds stadskärna från 60-talets rivningar börja läkas. Biograf vid Bankgatan, butiker med entré mot Mårtenstorget och nya bostäder ger ny form åt kvarteret Galten vid Mårtenstorget. Byggnadsnämnden har nu beslutat att arbeta vidare med förslaget "Carlsson på taket" som arkitektkontoret Marge har tagit fram. Kvarteret ägs av NorCap och Wästbygg.


Så ska han utveckla Wästbygg

Karriär Anders Hinn blir ny utvecklingschef för Wästbygg AB. För Fastighetssverige berättar han mer om hur han ska anta utmaningen.


Jonas Jönehall blir vice koncernchef för Wästbygg

Karriär Wästbygg stärker koncernens ledningsfunktion. Jonas Jönehall, i dag CFO på Wästbygg, får ett utökat ansvarsområde och har utsetts till vice koncernchef parallellt med att han behåller sitt nuvarande uppdrag.


Så ska han ta Wästbygg vidare i Skåne

Karriär Henrik Hopp är ny regionchef för Wästbygg i Skåne. För Fastighetssverige berättar han om bolagets två samarbeten med MKB och i vilken riktning han hoppas att Wästbyggs utvecklingsresa ska fortsätta.