Hem » Branschguiden » Banker/kreditinstitut » SBAB

Fastighetssveriges Branschguide

SBAB


Vi finansierar fastigheter som ägs av fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Det kan gälla lån i befintlig fastighet men också nyproduktion, renovering eller ombildning från hyresrätt till bostadsrätt.

Våra kontor hittar du i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi träffar gärna dig för att diskutera hur er finansiering möter framtiden på bästa sätt.

VARFÖR SBAB?
• Specialister med lång erfarenhet
• Lokal kunskap
• Nöjda kunder


Skrivet om SBAB

SBAB spår prisfall – "kraftig effekt av amorteringskravet"

Bostäder SBAB menar att bostadspriserna kan falla med närmare tio procent till 2021 till följd av svagt stigande bostadsräntor, stramare kreditgivning och en något mer dämpad disponibelinkomstutveckling.


SBAB: Bostadsrättsföreningar väljer längre bindningstid på lån

Sverige I slutet av december 2017 valde 36 procent av bostadsrättsföreningarna lån korta räntebindningstider, dvs. bindningstider under 12 månader. Det är en minskning med 14 procentenheter sedan slutet av september. Bostadsrättsföreningar verkar därmed gå mot längre bindningstider.


Chefsekonomen: Då ökar riskerna

Bostäder Robert Boije byter Riksrevisionen mot SBAB. För Fastighetssverige förklarar chefsekonomen varför han ser nya jobbet som en fullträff – och hur han ser på den stekheta frågan om bostadsmarknaden.


Han efterträder Tor Borg

Karriär SBAB hämtar sin nye chefsekonom från Riksrevisionen.


Så stor bostadsrätt har olika yrkesgrupper råd med i olika städer

Bostäder Högt uppsatta finanschefer i Stockholm har råd med 114 kvadratmeter bostadsrätt. Köksbiträden och marknadsundersökare får nöja sig med 16. Detta enligt en ny undersökning från SBAB som har undersökt hur många kvadratmeter bostadsrätt olika yrkens medellöner räcker till i olika städer.


Adress

SBAB
Svetsarvägen 24
Solna


Kontakt

kundcenter@sbab.se