Image

Profi Fastigheter

Profi Fastigheter är en aktiv förvaltare och utvecklare av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Vårt bestånd omfattar en total yta på ca 500 000 kvm samt närmare 300 000 kvm under utveckling. Vi verkar för en positiv utveckling av de områden där vi engagerar oss. Det innebär samarbete och nära dialog med hyresgäster, kommuner, bostadsutvecklare och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen.

Skrivet om Profi Fastigheter

Nordic Forum.

Profi hyr ut i Nordic Forum

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Systemair om 600 kvadratmeter kontor i Nordic Forum på Torshamnsgatan 35 i Kista. Systemair flyttar sitt Stockholmskontor och showroom och tillträder sina nya lokaler under kvartal 2, 2021.


Nordic Forum.

Fyra nya hyresgäster till Nordic Forum

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med fyra nya hyresgäster om totalt 1 150 kvadratmeter kontor. Avtalen innebär att Seliro, Hanza, Auxilirec och Inspectis flyttar sina respektive verksamheter till Nordic Forum på Torshamnsgatan 35 i Kista.


Älvsjö 360.

Profi öppnar coworking i Älvsjö och tecknar hyresavtal med läkemedelsbolag

Uthyrning Profi Fastigheter utökar kontorskonceptet C/O till bolagets fastighet Älvsjö 360. C/O i Älvsjö 360 kommer omfatta 1 500 kvadratmeter kontor och blir Profi Fastigheters femte anläggning för cowork och flex office i Stockholm. Samtidigt har avtal tecknats med läkemedelsbolaget Recipharm som hyr 450 kvadratmeter. Inflyttning planeras under tredje kvartalet.


Marknadschefen Thomas Jonasson får utökat ansvar och blir nu även uthyrningschef på Profi Fastigheter.

Profi-profilen om nya förtroendet: "Det är det här man vill göra"

Bolag Marknadschefen Thomas Jonasson får utökat ansvar på Profi Fastigheter och blir ny uthyrningschef på bolaget. För Fastighetssverige berättar han om den kommande utmaningen och varför han tror på ett starkt uthyrningsår.


Thomas Johansson blir ny uthyrningschef på Profi.

Profi Fastigheter tillsätter uthyrningschef

Karriär Profi Fastigheter utser Thomas Jonasson till uthyrningschef. Han kommer ansvara för strategisk uthyrning, marknadsföring och koncept.


Mattias Lundgren, vd för SSM.

SSM säljer sin del av Bromma Square

Transaktioner SSM har sålt sin andel i bostadsprojektet Bromma Square med 355 planerade bostadsrätter till JV-partnern Profi Fastigheter.


Nyfosa köper JV100 av Profi.

Nyfosa köper för 826 miljoner

Transaktioner Nyfosa har förvärvat fastigheter till ett totalt värde om 826 miljoner kronor i tre separata affärer, bland annat köper Nyfosa en stor fastighet av Profi i Järfälla.


Profi investerar i solcellsanläggningar.

Profi investerar i solcellsanläggningar

Bolag Profi Fastigheter har investerat i en större solcellsanläggning i Tumba. Anläggningen omfattar 1 500 kvadratmeter solcellspaneler och blir genom sin placering en av de mest effektiva i Sverige.


Eva Landén

Corem köper av Profi

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i Stockholm genom förvärv av fastigheten Skälby 3:1321 i Veddesta från Profi Fastigheter. Fastigheten är belägen i anslutning till Corems befintliga bestånd i området.


Profi hyr ut i Älvsjö 360.

Profi Fastigheter hyr ut till Schneider Electric i Älvsjö

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Schneider Electric Sverige AB om totalt 1 000 kvadratmeter kontor i Älvsjö 360.


Erik Visteus.

Han blir transaktionschef på Profi

Bolag Profi stärker sitt investeringsteam genom att rekrytera Erik Visteus till en ny tjänst som transaktionschef.


Profi hyr ut i Kista.

Profi hyr ut 1 550 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat två nya hyresavtal med Kofax Sweden Technologies AB respektive Strongpoint Technology AB om totalt 1 550 kvadratmeter kontor i Nordicforum. Avtalen innebär att de bägge bolagen flyttar sina respektive verksamheter till Profis fastighet på Torshamnsgatan 35 i Kista. Tillsammans med tidigare kommunicerade uthyrningsaffärer har avtal på över 5 000 kvadratmeter tecknats hittills i år i Nordicforum.


Profi Fastigheter rekryterar Martin Ghaemi Håkansson, Malin Wickman och Gabriel Andersson.

Profi förstärker organisationen

Bolag Profi Fastigheter växer och förstärker organisationen med tre personer inom affärsutveckling, ekonomi och koncept.


Bredden.

Alecta köper Bredden

Transaktioner Profi säljer Bredden till Alecta.


Profi hyr ut 1 300 kvadratmeter till Takcentrum.

Profi hyr ut 1 300 kvadratmeter i Bredden

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 300 kvadratmeter butikslokaler till Takcentrum i Bredden. Takcentrums etablering kompletterar och stärker Breddens utbud inom segmenten hem, fritid och bygg ytterligare. Tillträde sker under september 2019.


Profi säljer till SBB och Vasaparken i Täby.

Profi säljer till SBB-JV

Transaktioner Profi Fastigheter har tecknat avtal med Vasaparken och Samhällsbyggnadsbolaget om försäljning av två fastigheter i Näsby Park. Fastigheterna omfattar 8 200 kvadratmeter lokaler för skola, kontor och idrottshall samt 110 parkeringsplatser. Fastigheterna är fullt uthyrda. Tillträde skedde 3 juni.


Mathias Björkman, Klas Modin och Susanne Essehorn

Profi förstärker och förändrar

Bolag Profi Fastigheter stärker sin fastighetsorganisation i samband med att Susanne Essehorn utses till Fastighetschef, Mathias Björkman till chef för aktiv förvaltning och Klas Modin till chef för affärsutveckling.


Bredden.

Profi hyr ut 1 200 kvadratmeter i Bredden

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 200 kvadratmeter butikslokaler till In & Finn i Bredden.


Läkarhuset i Karlstad.

Stadsrum köper Läkarhuset i Karlstad

Transaktioner Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheten Duvan 6 (Läkarhuset) i Karlstad av Profil Invest


Pegah Ahmarinejad, Kim Vilkas och Susanne Essehorn.

Profi förstärker organisationen

Bolag Profi Fastigheter växer och förstärker organisationen med tre personer inom affärsutveckling, aktiv förvaltning och kapitalförvaltning. Samtidigt tillsätts en hållbarhetschef.


Bredden.

Profi hyr ut 1 000 kvadratmeter i Bredden

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Samsung Service om cirka 1 000 kvadratmeter kontor i Bredden. Avtalet innebär att bolaget flyttar sin verksamhet till Profis fastighet i Bredden.


Nordicforum.

Profi hyr ut 1 000 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Asus Nordic om cirka 1 000 kvadratmeter kontor i Nordicforum. Avtalet innebär att Asus flyttar sitt nordiska huvudkontor till Profis fastighet på Torshamnsgatan 35 i Kista.


Turbinhallen innebar kostnadsökningar om nästan åtta miljoner som slår på Q4-resultatet för SSM, med Mattias Roos som vd.

Turbinhallen färdig – kostnadsökning för SSM om 8 miljoner

Bolag SSM Holdings bostadsprojekt Turbinhallen, som består av 205 bostadsrätter samt en skola för årskurs 6 – 9 i Järla Sjö är färdigställt. Inom ramen för projektets färdigställande har en kostnadsökning uppstått, vilken kommer att belasta SSM med en resultateffekt om -7,8 miljoner kronor i Q4 2018.


Nordicforum.

Profi rustar upp och hyr ut i Kista

Uthyrning Profi bygger om lokalerna till Nordicforum i Kista och tecknar nya hyresavtal om 2 200 kvadratmeter.


Profi lanserar coworking-konceptet C/O.

Nästa bolag hoppar på coworking-tåget

Bolag Profi Fastigheter har utvecklat ett eget koncept för cowork och flexibla kontor under varumärket C/O. Först ut är Kista som öppnar i november och följs av ytterligare fem C/O-anläggningar i inledningen av 2019.


Profi utvecklar Handenterminalen

Bygg/Arkitektur Profi Fastigheter har tecknat ett intentions- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att möjliggöra utvecklingen av Handenterminalen.


Därför går hon till Humlegården

Karriär För Fastighetssverige berättar Anna Kullendorff ny affärsutvecklingschef på Humlegården om vad som lockade med uppdraget, varför hon till en början var en "udda" fågel i branschen och hur bakgrunden som politiker har stärkt henne.


Genesta köper The Block av Profi

Transaktioner Genesta har genom sin nyetablerade fastighetsfond köpt den 13 369 kvadratmeter stora fastigheten Styckjunkaren 3 i Solna av Profi Fastigheter. Förvärvet görs genom Genestas nya fastighetsfond GNRE Core Plus.


Profi hyr ut i Tumba

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Botkyrka kommun om 2 700 kvadratmeter kontor i Tumba. Avtalet innebär att Socialförvaltningen i Botkyrka kommun flyttar till Profis fastighet på Gustaf de Lavals väg 10.


Profi växer i Jordbro

Transaktioner Profi Fastigheter köper fastigheten Jordbromalm 6:12 av Rydboholm. Största hyresgäst är NCC.


Stendörren: "Vi tittar på hundratals fastigheter"

Transaktioner Efter storköpet från Profi på över 900 miljoner kronor närmar sig Stendörren en portfölj med närmare 90 procent fastigheter i Storstockholm. För Fastighetssverige berättar Fredrik Brodin om vad det var som lockade med nyförvärven och vad man har för planer för resten av 2018.


Profi storsäljer till Stendörren

Transaktioner Profi har tecknat avtal med Stendörren om försäljning av ett bestånd med sex fastigheter i Bromma/Ulvsunda och Spånga omfattande 57 536 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 921 miljoner kronor.


Profi hyr ut i Jakobsberg

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Didaktus Skolor om 2 835 kvadratmeter utbildningslokaler. Avtalet innebär att Didaktus omlokaliserar och utökar sina befintliga lokaler i Profis fastighet JV100 invid Jakobsbergs station.


”Förvärven följer ett tydligt mönster”

Transaktioner Profis affärsintensiva 2018 fortsätter. För Fastighetssverige förklarar bolaget vad som lockade med Tumbaförvärvet – och vad man fokuserar på framöver: ”Vi har en bra uthyrniningspipeline”.


Profi växer i Tumba

Transaktioner Profi Fastigheter köper fastigheten Trädgårdsmästaren 14 vid Tumba Centrum av Uttran Invest.


Nordic Forum.

Profi hyr ut 720 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Bioservo Technologies AB om 720 kvadratmeter kontor i Nordic Forum Kista.


Profi hyr ut till Botkyrka kommun

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Botkyrka kommun om 1 050 kvadratmeter kontor i Tumba. Avtalet innebär att Vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun flyttar till Profis fastighet på Gustaf de Lavals väg 10.


Profi hyr ut 3 800 kvadratmeter kontor i Bredden

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Eon om 2 200 kvadratmeter kontor i Bredden. Ett nytt avtal för kontor har även tecknats med Linak Scandinavia om 1 600 kvadratmeter.


Pål Ahlsén.

"Jag fick leta mynt och panta burkar"

Fredagsprofilen Hur har framgångarna påverkat Pål Ahlséns förhållande till pengar? Hur kommer det sig att han skriver en bok? Och hur lik är han egentligen Fastighetssveriges reporter? Det och mycket mer berättar Akelius vd i veckans Fredagsprofilen.


Sharam Rahi.

"Jag backar bara när jag tar sats"

Fredagsprofilen Tänker Sharam Rahi alltid på fastigheter? Hur resonerar han och bolaget kring framtiden? Och vilken fastighet går han bara och väntar på att få köpa? Det och mycket mer berättar Balders vice vd i veckans Fredagsprofilen.

Balder på väg mot 100 miljarder

Bolag De flesta pilarna pekar uppåt för Balder. Fastighetsvärdet är uppe i hela 98,4 miljarder kronor, substansvärdet per aktie ökar med tio kronor jämfört med Q3-rapporten, till 229 kronor och förvaltningsresultatet per aktie ökar med 23 procent jämfört med samma period förra året.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

"Det har varit en hektisk vecka"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Biljana Pehrsson har gjort? Varför ska hon inte till Mipim? Och hur kommer det sig att hon kan så mycket om Kungstornen? Det och mycket mer berättar Kungsledens vd i veckans Fredagsprofilen.


"Svårt att inte imponeras av Wallenbergarna"

Fredagsprofilen Med fingrarna i så väl 3,5 miljarderssatsningen vid Astra Zeneca i Mölndal som jätteprojektet Nya Hovås är Next Step Group på väg att bli en riktigt tung aktör på den göteborgska fastighetsmarknaden. I veckans Fredagsprofilen lär vi känna bolagets vd, Jacob Torell.


Profi hyr ut i The Block

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Viafone Sweden om 2 000 kvadratmeter kontor i The Block i Solna.


"Onekligen varit händelserika år…"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Stefan Dahlbo gjort? Tycker han att hundra kronor är mycket pengar? Och hur ser han på Ingvar Kamprad? Det och mycket mer berättar Byggmästare Anders J Ahlströms vd i veckans Fredagsprofilen.


Profi hyr ut i Jakobsberg

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Friskis & Svettis i Jakobsberg. Avtalet innebär att Friskis & Svettis hyr 2 830 kvadratmeter verksamhetslokaler i Profis fastighet JV100 invid Jakobsbergs station. Avtalet löper över tio år med tillträde under tredje kvartalet.


Infracity blir Bredden när 1 800 bostäder ska skapas

Bygg/Arkitektur Profis område som tidigare gått under namnet Infracity byter namn till Bredden när området ska utvecklas – bland annat med 1 800 nya bostäder.

...Och Rusta flyttar in på 9 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Rusta om 9 000 kvadratmeter kontor i Bredden, Upplands Väsby.


Ola Serneke.

"Jag vill veta att folk har slitit och svettats"

Fredagsprofilen Varför har Ola Serneke fem stycken mountain bikes och tio par skidor? På vilken våning i Karlatornet ska han egentligen bo? Och vilken affär ångrar han att han backade ur? Det och mycket mer berättar Sernekes vd i veckans Fredagsprofilen.


...Och Rusta flyttar in på 9 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Rusta om 9 000 kvadratmeter kontor i Bredden, Upplands Väsby.


"En droppe i havet men det funkar för mig"

Fredagsprofilen Vilket är det sämsta rådet Cecilia Ehrenborg Williams har fått i sin karriär? Vem tillhör det mäktigaste numret i hennes telefonbok? Och varför tvättar hon på natten? Det och mycket mer berättar SGBC:s vd i veckans Fredagsprofilen.


Profi köper Badkarsfabriken av Brunswick

Transaktioner Profi Fastigheter köper fastigheten Gustavsberg 1:316, mer känd som Badkarsfabriken, av Brunswick Real Estate. Fastigheten omfattar 21 000 kvadratmeter lokaler för utbildning, lager och produktion.


"Jag saknar helt självkritik"

Fredagsprofilen Varför vill Gert Wingårdh se mer humana fängelser? När har han som roligast på jobbet? Och vilken svensk arkitekt tror han att vi fått upp ögonen för om tio år? Det och mycket mer berättar Wingårdhs vd i veckans Fredagsprofilen.


Knut Rost.

”Jag blir kanske lite för engagerad”

Fredagsprofilen Vad har Knut Rost för dåliga vanor? När har han som roligast på jobbet? Och hur lyder hans nyårslöfte? Det och mycket mer berättar Diös vd i veckans Fredagsprofilen.


"Finns flera affärer där jag är glad att jag backade"

Fredagsprofilen Hur ofta får Lennart Sten ligga och dra sig till klockan åtta? Vad är det onödigaste köpet han gjort? Och varför inspireras han så av Ingvar Kamprad? Det och mycket mer berättar Svenska Handelsfastigheters vd i veckans Fredagsprofilen.


”Jag blir lite nördig i min strävan att nå alla mål”

Fredagsprofilen Varför drömmer Gustaf Hermelin om ett underjordiskt område i Kungens kurva? Vilken är den bästa affären han gjort? Och varför inspireras han så av Erik Paulsson? Det och mycket mer berättar Catenas styrelseordförande i veckans Fredagsprofilen.


”Är inte båda sidor vinnare ska man inte genomföra affären”

Fredagsprofilen Varför refererar Monica Bruvik så gärna till Pippi Långstrump? Vilken rätt är hennes favorit på julbordet? Och när har hon som roligast på jobbet? Det och mycket mer berättar HUI:s senaste stjärnvärvning i veckans Fredagsprofilen.


”Något mer i Köpenhamn vore inte fel”

Fredagsprofilen Vad önskar sig Anders Jarl egentligen i julklapp? Vem i fastighetsbranschen tar han helst en kopp glögg med och vad är det onödigaste han köpt? Det och mycket mer berättar Wihlborgs vd i veckans Fredagsprofilen.


”Jag har gjort många bra affärer”

Fredagsprofilen Vad har Anette Frumerie för motto? Varför bär hon alltid kjol eller klänning på sig när hon besöker byggen? Och varför inspireras hon av Håkan Samuelsson? Det och mycket ber berättar Besqabs vd i veckans Fredagsprofilen.


”Jag skulle inte ha varit så frispråkig”

Fredagsprofilen Är Jan-Erik Höjvall alltid ärlig? Vilken är den sämsta affären han gjort? Och när har han som roligast på jobbet? Det och mycket mer berättar Amasten-vd:n i veckans Fredagsprofilen.


”Jag blev så sur att jag sa upp mig”

Fredagsprofilen Varför vill Christian Hermelin köpa World Trade Center? På vilket sätt inspireras han av Janne Anderssons framgångar med fotbollslandslaget? Och varför är han aldrig nöjd? Det och mycket mer berättar Fabeges vd i veckans Fredagsprofilen.


Sven-Olof Johansson

”Jag har ett väldigt avspänt förhållande till pengar”

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Sven-Olof Johansson någonsin gjort? Varför inspireras han av Leif Östling? Och varför går han upp så sent om morgnarna? Det och mycket mer berättar han i veckans Fredagsprofilen.


”Jag brukar rekommendera folk att få sparken”

Fredagsprofilen Vad är det bästa med att vara Ilija Batljan? Hur dags kliver han upp om morgnarna? Och vilken är egentligen den bästa affären han gjort? Det och mycket mer berättar han i veckans Fredagsprofilen.


”Jag skulle vilja bo i Indien”

Fredagsprofilen Vilket är det mäktigaste numret i Charlotta Szczepanowskis telefonbok? Hur tar hållbarheten plats i hennes privatliv? Och vad tycker hon om kampanjen #metoo? Det och mycket mer berättar Riksbyggens chef för hållbar utveckling i Fredagsprofilen.


Aros och Profi får klartecken för nya bostäder i Danderyd

Bygg/Arkitektur Aros och Profis detaljplan för att bygga 400 nya bostäder i Danderyd har antagits. Projektet är Danderyds största inom bostadsutveckling.


"P-G Gyllenhammar stack ut på ett kul sätt"

Fredagsprofilen Varför inspireras Dan Törnsten av familjen Wallenberg? Vem tar han med sig på en långresa i Asien? Och vilken affär ångrar han att han backade ur? Det och mycket mer berättar Colliers vd i Fredagsprofilen.


"Man blir stark av motgångar"

Fredagsprofilen Varför älskar Kristina Alvendal onsdagar? Vilken är den sämsta förändringen hon genomfört? Och vad tycker hon är så inspirerande med Cristina Stenbeck? Det och mycket mer berättar Årets samhällsbyggare i Fredagsprofilen.


"Det är roligt att lyssna på Erik Selin”

Fredagsprofilen Vad krävs för att Mikael Granath ska köpa Turning Torso? Vilken är den bästa affären han gjort? Och vilken annan fastighets-vd är han nyfiken på? Det och mycket mer berättar han i veckans Fredagsprofilen.


"Jag vill tillbringa mer tid i USA”

Fredagsprofilen Hur ser Johan Damnes fredagsmys ut? Vilken företagsledare inspirerar egentligen CA:s koncernchef? Och vilken svensk fastighet hade han helst köpt om han fått rejäl rabatt? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Profi Fastigheter rekryterar två

Bolag Profi Fastigheter förstärker fastighetsorganisationen med Klas Modin och Lisa Tegnér.


"Man måste våga göra fel"

Fredagsprofilen Vem i branschen tar Newsecs Max Barclay helst ett glas med? Vilken affär ångrar han att han backade ur? Och vilka andra företagsledare inspirerar honom? Det och mycket mer berättar han i den nya artikelserien Fredagsprofilen.


Karlsro 1 i Solna.

Intea köper av Profi i Solna

Transaktioner Intea Fastigheter köper fastigheten Karlsro 1 i Solna kommun av Profi Fastigheter. Fastigheten omfattar drygt 12 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Byggmax flyttar sitt huvudkontor till Solna

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Byggmax om 2 100 kvadratmeter kontor i The Block i Solna. Uthyrningen innebär att Byggmax flyttar sitt huvudkontor till Profis fastighet på Armégatan 38 i Västra Skogen. Byggmax tillträder under första kvartalet 2018.


Profi i flera uthyrningar i Infracity

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Kia Motors om 3 000 kvadratmeter kontor, showroom och verkstad i Bredden/InfraCity. Samtidigt flyttar Expeditors International in.


Profi Fastigheter rekryterar fyra

Bolag Profi Fastigheter växer och förstärker organisationen med fyra personer inom affärsutveckling, fastighetsförvaltning och ekonomi. 


Rekordår för Profi under 2016

Bolag Profi Fastigheter summerar 2016 som ett rekordår för uthyrningsverksamheten. Ett 90-tal affärer har resulterat i totalt 31 000 kvadratmeter nyuthyrda lokaler, främst inom kontors- och handelssegmentet. 13 300 kvadratmeter avser InfraCity/Bredden vilket är ”all time high” för de senaste 25 åren. 


Profi hyr ut i Infracity

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Poolkungen och GPB Golvproffsbutiken om totalt 1 800 kvadratmeter butiksyta i Infracity/Bredden, Upplands Väsby.


Profi hyr ut 5 400 kvadratmeter i Solna

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 5 400 kvadratmeter i fastigheten Karlso 1 i Solna till en statlig myndighet.


Profi hyr ut i Infraciity

Uthyrning Profi tecknar två hyresavtal om 1 000 kvadratmeter vardera i Bredden/Infra City.


Profi hyr ut till Stadium i Infracity

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 650 kvadratmeter till Stadium Outlet i Infracity/Bredden, Upplands Väsby.


”Det har varit svårt att växa de senaste 12-18 månaderna”

Bolag Profis vd Thomas Sipos om årets miljardaffärer, den prägel han satt sedan han tillträdde, varför börsnotering inte är aktuellt just nu och varför man lämnade Göteborg och Malmö.


Profi storköper i Stockholm

Transaktioner Profi köper över 120 000 kvadratmeter i Tumba och i Kista, av Starwood-ägda Sveareal.

Säljer av olika anledningar

Transaktioner Scius Partners, som är asset manager av Svearealbeståndet på uppdrag av Starwood, kommenterar storförsäljningarna till Profi.


Aros och Profi samarbetar kring Danderyds största bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling AB och Profi Fastigheter har avtalat om att samarbeta avseende utvecklingen av cirka 400 lägenheter i Danderyds största bostadsutvecklingsprojekt.


Fabege får 200 miljoner efter Profis försäljning

Bolag 2010 avyttrade Fabege ett fastighetsbestånd till Profi Fastigheter. Parterna har därefter gemensamt drivit ett detaljplanarbete för att möjliggöra utveckling av bostäder på två av fastigheterna. Profi Fastigheter har nu avtalat om genomförande av bostadsprojekt med tredje part vilket föranleder att en tilläggsköpeskillingen kommer att erläggas till Fabege.


Profi köper Handenterminalen.

Profi köper 35 000 kvadratmeter av Stena

Transaktioner Profi köper en stor fastighet i Stockholm med 30 procents vakans.


Profi anlitar JLL i uthyrningsuppdrag

Bolag Profi Fastigheter har tecknat ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL för att hyra ut 4 500 kvadratmeter kontor- och restaurangytor för The Block i Solna.


Property Partner förvaltar åt Profi

Bolag Profi Fastigheter ger Property Partner ansvar för den tekniska förvaltningen av de nyligen förvärvade fastigheterna i Järfälla.


Bygget av Turbinhallen startat

Bygg/Arkitektur Första spadtaget för SSM:s och Profi Fastigheters projekt Turbinhallen – där 205 lägenheter ska byggas vid Järla sjö – är taget.


Profi köper fastigheter i Järfälla

Transaktioner Profi köper två fastigheter i Järfälla från Masku Sweden.


SSM köper in sig i Profiprojekt vid Brommaplan

Transaktioner Profi och SSM bildar ett joint venture-bolag som ska utveckla bostäder i direkt anslutning till Brommaplan och Drottningholmsvägen.


Fastighetskvinnan
Christina Hambäck, Anna Kullendorff och Ylva Sarby Westman diskuterar transaktionstrender på seminariet Fastighetskvinnan.

De diskuterar transaktionstrender på Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Hur ser transaktionsmarknaden ut i dag och framöver?
Tre experter diskuterar på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.


Profi köper i Ulvsunda

Transaktioner Profi Fastigheter förvärvar fastigheten Magneten 33 på Voltavägen 9-11 i Ulvsunda.


Grönt ljus för bostäder i Turbinhallen

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt medger inte prövningstillstånd avseende överklagandet av bygglov för Profi Fastigheters och SSM´s bostadsprojekt Turbinhallen i Järla Sjö, Nacka.


Profi och Panorama utvecklar bostäder på tak i Solna.

Profi och Panorama utvecklar bostäder på tak i Solna

Bostäder Profi Fastigheter har tecknat avtal med Panorama Bostad om att i ett gemensamt ägt bolag utveckla lägenheter på taket av Profis fastighet Styckjunkaren 3 på Armégatan 28 i Huvudsta, Solna.


Profi hyr ut i Infra City

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 300 kvadratmeter butikslokaler till Folkets Möbler i Bredden/Infra City.


Biltema till Infra City

Uthyrning Biltema har tecknat avtal med Profi Fastigheter om etablering av ett cirka 8 000 kvadratmeter stort varuhus i Bredden/InfraCity, som därmed blir kedjans hittills enskilt största enhet.


Profi förlänger med Järfälla kommun

Uthyrning Profi Fastigheter har förlängt hyresavtal omfattande 7 300 kvadratmeter utbildningslokaler med Järfälla kommun i bolagets fastighet på Järfällavägen 100 – 106.


Profi hyr ut i Älvsjö

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut totalt 1 700 kvadratmeter kontorslokaler till mätteknikföretaget Sigicom i Kabelverket 2, även kallat Älvsjö 360. I och med uthyrningen är fastigheten i det närmaste fullt uthyrd.


Bostäder i Järla Sjö slutsålda

Bostäder De planerade bostäderna i Järla Sjö, Turbinhallen, är nu slutsålda. Projektet har utvecklats av SSM och Profi Fastigheter.


Ytterligare ett bilföretag till Infra City

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 3 400 kvadratmeter till SC Motors, moderbolaget för generalagenterna Hyundai, Mitsubishi Motors, Citroën och DS, i Infra City.


Internationell aktör i storköp i Stockholm

Transaktioner Profi säljer de kvarvarande fastigheterna – tio fastigheter, 100 000 kvadratmeter i Storstockholm – i Profi Fastigheter II AB. Köpare är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz.


Vd-skifte på Profi

Karriär Profis vd och grundare Staffan Olsson övergår till att vara styrelseordförande i koncernen. Hans efterträdare är utsedd.


Profi hyr ut till Skoda i Infra City

Uthyrning Sveriges största återförsäljare av Skoda, Din Bil, hyr drygt 2 300 kvadratmeter moderna och ändamålsenliga lokaler för etablering av Nordens största fristående Skoda-anläggning i Infra City i Upplands Väsby.


Profi köper Norrvikens Företagspark

Transaktioner Profi Fastigheter köper Norrvikens Företagspark i Sollentuna från Valads fond NAPF Sweden AB. Förvärvet omfattar sju tomträtter om totalt 14 000 kvadratmeter kontor samt tomtmark inkluderande 236 parkeringsplatser.


Profi hyr ut till barnbutik i Infra City

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut 1 300 kvadratmeter butiksyta till Lekmer.se i Infra City med omgående tillträde.


Profi hyr ut 4 000 kvadratmeter till Arkitektkopia i Ulvsunda

Uthyrning Arkitektkopia har tecknat avtal om drygt 4 000 kvadratmeter av Profi Fastigheter i Ulvsunda för sitt svenska huvudkontor samt som produktionsanläggning för Stockholmsmarknaden.


Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö.

Stort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

Bostäder Inför försäljningsstarten av de nyproducerade bostadsrätterna har fler än 5 000 personer anmält sitt intresse för de drygt 200 lägenheterna.


JM köper Alviks Terrass för 800 miljoner

Transaktioner JM köper Alviks Terrass av Profi Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 800 miljoner kronor. Fastigheten, Racketen 10, är belägen i Alviks Strand och omfattar 26 300 kvadratmeter lokalytor.


Property Partner får nytt
uppdrag åt Profi i Järfälla

Bolag Property Partner har fått i uppdrag att ansvara för teknisk förvaltning och fastighetsdrift av Profis nyligen förvärvade fastighet Jakobsberg 2:2583.


Och rekryterar jurist från Hamilton

Karriär Profi rekryterar Christoffer Thibblin som ansvarig för bolagets avdelning för regelefterlevnad och juridik. Han kommer närmast från Hamilton.


Profi får tillstånd från Finansinspektionen

Bolag Profi har fått tillstånd från Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder. Tillståndet innebär att Profi står under Finansinspektionens tillsyn vilket är ett betydelsefullt erkännande som kapitalförvaltare.

Och rekryterar jurist från Hamilton

Karriär Profi rekryterar Christoffer Thibblin som ansvarig för bolagets avdelning för regelefterlevnad och juridik. Han kommer närmast från Hamilton.


Profi köper av Galjaden i Täby

Transaktioner Profi Fastigheter köper Degeln 1 på Nytorpsvägen i Näsby Park. Fastigheten omfattar 11 800 kvadratmeter markyta med 4 600 kvadratmeter kommersiella lokaler. Profi tillträder fastigheten 30 juni.


Balder säljer för 870 miljoner

Transaktioner Balder säljer, i två olika affärer, fastigheter i Stockholmsområdet för 870 miljoner kronor.
Köpare är Profi och Väsö.


Profi hyr ut i Infra City

Uthyrning Infra City stärker sin position som norra Stockholms ledande kluster för köksbranschen när Marbodal etablerar sig under det fjärde kvartalet i år. Marbodal har tecknat hyreskontrakt om 440 kvadratmeter för butik och showroom.


Profi hyr ut 3 000 kvadratmeter i Alviks Terrass

Uthyrning Profi Fastigheter hyr ut totalt 3 000 kvadratmeter i Alviks Terrass. De nya hyresgästerna är Whirlpool, Swedac, Galaxen Bygg och Be Sporty.


Profi hyr ut i Solna

Uthyrning Byggentreprenören BTH Bygg samlokaliserar företagets alla delar och hyr 1 300 kvadratmeter kontor i Profis fastighet Styckjunkaren 3 på Armégatan i Solna.


Nya hyresgäster i Caroli

Uthyrning Kvarteret Caroli i Malmö stärker sitt utbud ytterligare, cafékoncepten Coffee Factory och Oles Koco Coffee & Tea Atelier har redan slagit upp portarna. Dessutom etablerar inredningsbutiken Let´s be Frank sin första butik i Malmö.


Wallenstam köper Freden Större 11 i Sundbyberg.

Wallenstam köper för en halv miljard i Sundbyberg

Transaktioner Wallenstam köper 37 000 kvadratmeter lokaler och ett stort bostadsprojekt av Profi i Sundbyberg för 493,5 miljoner kronor.


Profi hyr ut i Infra City

Uthyrning Det amerikanska bioteknikbolaget Biogen Idec flyttar sitt svenska huvudkontor till Infra City, där man hyr 1 100 kvadratmeter av Profi.Profi hyr ut 1 100 kvadratmeter i Infra City till Biogen Idec.


Profi tar in drygt två miljarder till Profi IV

Ekonomi/Finansiering Profi Fastigheter har genomfört en kapitalanskaffning till ett nytt investeringsbolag, Profi IV, som tillförs drygt två miljarder kronor i riskbärande kapital.


Praktikertjänst säljer Läkarhuset i Karlstad

Transaktioner Praktikertjänst Fastigheter AB säljer fastigheten Duvan 6 Läkarhuset i Karlstad. Köpare är det
lokala fastighetsbolaget Profil Invest AB som tillträdde fastigheten i måndags.


Profi rekryterar från Newsec

Karriär Profi rekryterar en ansvarig för transaktionsverksamheten. Hon kommer närmast från Newsec.


Profi hyr ut handel i Infra City

Uthyrning Profi har tecknat avtal med Jysk och HTH-kök, som etablerar sig i Infra City under våren 2015.


Stockholm Modecenter lämnar Nacka för Infra City

Bolag Stockholm Modecenter lämnar Nacka och flyttar till Infra City i Upplands Väsby och skapar därmed Nordens ledande varumärkeskluster för den moderna modebranschen.


SSM och Profi utvecklar i Järla sjö

Bygg/Arkitektur SSM och Profi Fastigheter ingår ett samarbete för att utveckla Centralkvarteret i Järla sjö, Nacka, inkluderande Gustaf de Lavals historiska fabrikslokaler, till en levande stadsdel med mer än 200 bostäder.


Infra City.

Profi hyr ut i Infra City

Uthyrning Profi hyr ut 3 200 kvadratmeter i Infra City i Stockholm.


Profi har hyrt ut 17 000 kvadratmeter i Stockholm i år

Uthyrning Profi Fastigheter har hittills under 2014 haft ett lyckat uthyrningsarbete som har resulterat i cirka 17 000 kvadratmeter uthyrda ytor i Stockholm.


Profi hyr ut till Tesla i Infra City

Uthyrning Profi hyr ut drygt 2 200 kvadratmeter till världens kanske mest innovativa elbilstillverkare, Tesla Motors, som etablerar butik och servicecenter i Infra City.


Framgångsrikt uthyrningsår för Profi

Uthyrning Profi Fastigheter har hyrt ut över 10 000 kvadratmeter lokaler i Infra City sedan övertagandet för drygt ett år sedan.


Newsec får i uppdrag av Profi Fastigheter att förvalta Kv. Caroli i Malmö.

Newsec tar över förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec har fått i uppdrag att förvalta handelskvarteret Caroli i Malmö åt Profi Fastigheter. Avtalet avser kommersiell förvaltning, centrumledning, teknisk förvaltning samt teknisk drift.


Rödkallen 11 i Malmö.

Kungsleden köper av Profi i Malmö

Transaktioner Kungsleden köper två fastigheter av Profi i Malmö för 66 miljoner kronor.


Kallebäck noteras på fredag

Bolag Handeln med aktier i Kallebäck Property Invest, som nyligen köpte Saabs kontorskomplex i Kallebäck, Göteborg, inleds på fredag.


Atrium Ljungberg köper den fullt uthyrda fastigheten Dimman 11 i centrala Malmö för 265 miljoner kronor.

Atrium Ljungberg kvartsmiljardköper i centrala Malmö

Transaktioner Atrium Ljungberg köper fastigheten Dimman 11 i centrala Malmö. Värdet i affären uppgår till cirka 265 miljoner kronor. Köpet är ett led i bolagets långsiktiga strategi att växa i Malmö.Starkt uthyrningsår för Profi

Uthyrning Profi Fastigheter har under 2013 haft ett mycket framgångsrikt uthyrningsarbete som resulterat i cirka 35 000 kvadratmeter uthyrda ytor.


Profi fyller kvarteret Caroli

Uthyrning Profi Fastigheter har hyrt ut drygt 400 kvadratmeter till skokedjan Scorett/Håkanssons i kvarteret Caroli i Malmö med omedelbart tillträde och planerad öppning under våren 2014.
Därmed är det nya handelskvarteret färdigt.


Profilrestauranger tar över Sundsvalls Stadshus

Bolag Profilrestauranger, som bland annat driver Skansens och Dramatens restauranger i Stockholm, blir ny operatör i Norrportens Sundsvalls Stadshus. Från och med februari startar verksamheten för konferens, restaurang och café med full kraft.


Profi rekryterar från GE Real Estate

Karriär Profi förstärker sin organisation inom affärsutveckling med Jan Andersson. Han kommer närmast från GE Real Estate där han ansvarat för fastighets- och projektutveckling i Norden.


Profi hyr ut i Caroli - nu nästan fullt

Uthyrning Profi Fastigheter har hyrt ut ytterligare cirka 2 200 kvadratmeter handel- och restaurangyta i Kv. Caroli för inflyttning under kvartal 4. I och med uthyrningarna är Caroli nu fyllt till 97 procent.


Profi i flera stora uthyrningar

Uthyrning Profi Fastigheter har under den senaste tiden hyrt ut cirka 17 000 kvadratmeter lokaler i Stockholm, Infra City och i Malmö.


Snart dags för invigning av Caroli

Handel Omdaningen har pågått i mer än två år och kostat över 300 miljoner kronor. Den 23 augusti blir det stor invigning för kvarteret Caroli, ägt av Profi.


Spånga Center sålt

Transaktioner IF Metall säljer Spånga Center, omfattande 13 000 kvadratmeter.


Restauranguthyrning i Caroli

Uthyrning Profi hyr ut en restaurangyta i kvarteret Caroli i Malmö till krögaren Melker Andersson, som öppnar Köttbaren.


Profi tar Grimaldi-koncept till kvarteret Caroli

Uthyrning Profi har hyrt ut 700 kvadratmeter i kvarteret Caroli i centrala Malmö. Den nya hyresgästen är Salvatore Grimaldis livsstilskoncept Bianchi Café.


Profi hyr ut i Caroli

Uthyrning Profi har tecknat fyra nya hyresavtal i Caroli i Malmö.


Profi har genomfört en betydande uthyrning om drygt 7 000 kvadratmeter åt Malmö Stad i kvarteret Dimman, Malmö med adress Bergsgatan 20.

Profi hyr ut 7 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Profi hyr ut 7 000 kvadratmeter i kvarteret Dimman i Malmö.


Infra City ligger bredvid Sveriges mest trafikerade väg; E 4:an mellan Stockholm och Arlanda.

Infra City sålt

Transaktioner Hela Infra City om 190 000 kvadratmeter i Upplands Väsby har sålts.


Profi hyr ut i Caroli

Uthyrning Profi tecknar ytterligare ett hyresavtal i kvarteret Caroli i Malmö. Woods Wardrobe hyr 1 200 kvadratmeter i ett plan för etablering av en varumärkesbutik inom mode och lifestyle.


NCC får Oslo-uppdrag
värt nästan halv miljard

Bygg NCC Construction i Norge har av Profier fått i uppdrag att bygga Bekkestua-center och Bekkestua-syd i Bærum, utanför Oslo. Projektet som är en totalentreprenad beräknas stå klart i mars 2015 och orderregistreras i tredje kvartalet.


Corem köper i Stockholm

Transaktioner Corem köper en fastighet i Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 83 miljoner kronor.


Humlegården säljer i Ulvsunda

Transaktioner Humlegården säljer tre fastigheter I Ulsvunda, Bromma. Fastigheterna omfattar cirka 27 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Fastighetssverige uppskattar köpeskillingen till cirka 250 miljoner kronor.


Ungmarks nya uppdrag

Karriär Magnus Ungmark, som i tio år ledde CBRE:s svenska verksamhet, hoppar på ett nytt uppdrag för ett annat bolag.


Profi hyr ut mer än 20 000 kvadratmeter

Uthyrning Profi har under den senaste tiden hyrt ut mer än 20 000 kvadratmeter lokaler i Stockholmsområdet.


Profi rekryterar kvartett

Karriär Profi har förstärkt sin organisation med fyra nya medarbetare.


Akelius köper 285 lägenheter

Transaktioner Akelius Fastigheter köper 285 lägenheter i centrala Eskilstuna.
- Sammanlagt har vi köpt för 3,5 miljarder kronor i Sverige och Tyskland i år, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén till Fastighetssverige.
Siktet är inställt på förvärv för ytterligare 1,5 miljarder kronor innan året är slut.


Profi säljer byggrätter till JM

Transaktioner Profi säljer drygt 7 000 kvadratmeter byggrätter i södra Malmö till JM, som ska utveckla bostäder på fastigheten.


Wallenstam köper
för 145 miljoner

Transaktioner Wallenstam köper genom bolag en central bostads- och butiksfastighet i Mölnlycke. Köpeskillingen uppgår till 145,5 miljoner kronor.


Profi rekryterar fastighetschef

Karriär Profi rekryterar en ny fastighetschef. Hon kommer närmast från Sweco.


Vapiano öppnar i Malmö

Uthyrning Sedan tidigare finns tre Vapiano-restauranger i Stockholm. Den första utanför huvudstaden kommer att etableras i det nya kvarteret Caroli i Malmö.


Hyresgästerna försöker stoppa rekordaffären

Juridik För knappt två veckor sedan skrev vi om försäljningen av Carolus 34 innehållande 635 lägenheter i Caroli City i centrala Malmö.
Nu går hyresgästerna ut i stark protest mot affären och menar att de blivit överkörda.


Storaffär i Malmö

Transaktioner Profi renodlar sitt fastighetsbestånd och säljer sin bostadsportfölj i kvarteret Caroli i Malmö. Affären är den största i Malmö på några år.


Hemsö rekryterar regionchef för Stockholm

Karriär Hemsö har rekryterat en regionchef för beståndet i Stockholm, Uppsala och Gävle. Han kommer närmast från Profi Fastigheter.


Profi rekryterar från Fabege

Karriär Profi har anställt sex nya medarbetare i Stockholm, tre nya förvaltare till Stockholmskontoret och tre personer till Stockholm Modecenter i Nacka. Anställningarna är en naturlig följd av Profis miljardförvärv från Fabege.


Volito köpte av Profi

Transaktioner Det var Volito, som köpte fastigheten St Peter - Vinges kontor - i centrala Malmö av Profi i slutet av 2010.


Profi säljer i Malmö

Transaktioner Profi säljer fastigheten St Peter i Malmö, som sedan 60-talet hyrs av Advokatbyrån Vinge.
Köpeskillingen är 67 miljoner kronor, vilket är åtta procent över värdering.


KontaktUppgifter

Profi Fastigheter

Adress
Lästmakargatan 20 Stockholm

KONTAKT

Thomas Jonasson
Huvudkontor +46 8 678 65 00

thomas.jonasson@profi.se

Branschkategorier