Hem » Branschguiden » Ägare/investerare » Ernst Rosén AB

Fastighetssveriges Branschguide

Ernst Rosén AB


Ernst Rosén är en av de största privata fastighetsägarna i Göteborg. Bolaget grundades på 50-talet av just byggmästaren Ernst Rosén. Idag är fjärde generationen verksam i bolaget och bygger framtiden.

Bolaget äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i de centrala delarna av Göteborg, Alingsås och Lerum. Ernst Rosén utvecklar även mark och fastigheter för byggnation av bostäder. I koncernen ingår bl a en ägarandel om 50% i fastighetsbolaget Aranäs AB i Kungsbacka, Flodén Byggnads AB samt hotell- och konferensanläggningen Nääs Fabriker i Lerum. Omsättningen i Ernst Rosén-koncernen uppgår till 600 mkr, omfattar 120 anställda, 3 400 lägenheter och 112 000 kvm lokaler.


Skrivet om Ernst Rosén AB

Negativ utmärkelse återupplivas

Bygg/Arkitektur Efter 16 år dammar nu Svenska byggnadsvårdsföreningen av ’Grävskopan’. Den negativa utmärkelsen återinförs för att markera ett mångårigt förfall av en 1800-talspärla på västkusten.


Ernst Rosén satsar på HR

Karriär Ernst Rosén tillsätter en ny HR-funktion och anställer Susanne Brattelius som HR-ansvarig.


Ernst Rosén om sommarpärlan: "Väldigt viktigt för oss"

Juridik Fastighetssverige har tidigare rapporterat om turerna kring det klassiska turisthotellet Oscars på Marstrand. Nu ger fastighetsägaren sin syn på den långsamma processen.


Han blir ny vd för Ernst Rosén

Karriär Johan Eriksson efterträder Thomas Lundh som vd för Ernst Rosén den 1 september 2017. Han kommer senast från en tjänst som vd för byggbolaget Flodéns, ett helägt dotterbolag i Ernst Rosén-koncernen.


Ernst Rosén anställer ny CFO

Karriär Ernst Rosén fortsätter att nyanställa. Nu plockar man in Annika Ahl Åkesson – som lämnar Sjätte AP-fonden – för tjänsten som CFO på Ernst Rosén.


Adress

Ernst Rosén AB
Stampgatan 20
Göteborg


Kontakt

hej@ernstrosen.se