Hem » Branschguiden » Advokatbyråer » Advokatfirman Glimstedt

Fastighetssveriges Branschguide

Advokatfirman Glimstedt


Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastighetsjuridik, företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik och finansieringsfrågor. Totalt har vi 13 kontor i Sverige med fastighetskompetens.

Fastighetsteamet hanterar hela spektret av fastighetsrelaterad rådgivning. Vi bistår vid förvärv eller försäljning av ett större fastighetsbestånd, exploateringsprojekt, rådgivning i hyresfrågor, plan- och byggärenden eller fastighetsrelaterade processer i hyres- och arrendenämnd eller domstol. Vi har också särskild kompetens inom företagsobligationer åt fastighetsbolag såväl säkerställda som icke säkerställda.

Bland våra uppdragsgivare finns både svenska och internationella börsnoterade fastighetsbolag, institutionella investerare, fonder, och individer med en eller par fastigheter i sin portfölj.

Vi är med genom hela processen med ett långsiktigt perspektiv, inte bara som en juridisk rådgivare utan även en affärsmässig.


Skrivet om Advokatfirman Glimstedt

Ny vd för Glimstedt i Göteborg

Karriär Den 1 april tillträder Sabine Söndergaard rollen som vd för advokatfirman Glimstedts Göteborgskontor.


Litborn tar över klubban i Fabege

Bolag Jan Litborn, advokat på Glimstedt, föreslås ta över som ordförande i Fabege efter Erik Paulsson.


Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i Helsingborg

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper sin första fastighet i Helsingborg, och stärker samtidigt sin närvaro i Höganäs.


Svenska Handelsfastigheter köper i Söderhamn

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har köpt en handelsfastighet i Söderhamn. Fastigheten ligger i E-center vid E4:an och har Coop som hyresgäst.


Svenska Handelsfastigheter expanderar till Trelleborg

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar en handelsfastighet i Trelleborg för en köpeskilling om cirka 75 miljoner kronor av ett danskt kommanditbolag. Fastigheten ligger i östra Trelleborg och är fullt uthyrd till Bergendahls med City Gross som hyresgäst.


Adress

Advokatfirman Glimstedt
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm


Kontakt

www.glimstedt.se

frida.keyling@glimstedt.se