Image

”Vi letar ständigt förvärv”

Bolag Inteas fastighetsbestånd uppgår efter förvärven i Linköping och Östersund till ett värde av 3,5 miljarder kronor. Men bolaget letar kontinuerligt nya fastigheter. – Vi har som målsättning att om några år fyrdubbla värdet på beståndet, säger vd Henrik Lindekrantz till Fastighetssverige.
Publicerad den 3 Juni 2016

I går blev det klart att Intea köper samhällsfastigheterna Garnisonen i Linköping och Campus Östersund av Blackstone och Areim för cirka tre miljarder kronor.
– Vi letar ständigt denna typ av objekt, det vill säga kvalitativa samhällsfastigheter i bra lägen, säger Henrik Lindekrantz.

Definiera kvalitativa samhällsfastigheter?
– Det är samhällsfastigheter som är antingen nybyggda, nyrenoverade eller av så god kvalitet att de möjliggör ett långsiktigt ägande. Vår ambition är att äga fastigheterna länge.

Ni äger fastigheter i Linköping, Östersund och Halmstad, hur tänker ni rent geografiskt vid förvärv av fastigheter?
– Vi har inga geografiska begränsningar alls utan kan tänka oss att köpa i hela landet. Det ska snarare vara rätt stad i en region där det finns en positivism. Samt att priset ska vara det rätta.

Kan vi förvänta oss fler förvärv i sommar?
– Vi jobbar som sagt ständigt med förvärv för att bygga upp en bra portfölj. Var exakt vi befinner oss i den processen kan jag inte berätta, utan det går vi ut med när det är klart.

Inteas första förvärv offentliggjordes i slutet av april och omfattade en fastighetsportfölj i Halmstad om drygt 32 000 kvadratmeter som hyrs ut till Högskolan i Halmstad. Med gårdagens förvärv inräknat uppgår Inteas fastighetsvärde till 3,5 miljarder kronor. Beståndet omfattar totalt 165 000 kvadratmeter lokalyta.

Hur ser ert bestånd ut om ett år?
– Det är jättesvårt att säga eftersom det går stötvis framåt och beror helt på vilka affärer vi lyckas ro i land. Men ambitionen är att växa och om några år ha ett fastighetsbestånd till ett värde om cirka 15 miljarder kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige