Image

Ytterligare uthyrning i Fatburen

Uthyrning Crown Nordic Management och JLL hyr ut 811 kvadratmeter kontor i Fatburen till Briab - Brand och Riskingenjörerna AB, ett konsultföretag inom brandskydd och riskhantering.
Publicerad den 25 Augusti 2014
Fatburen. Bild: JLL
Fatburen.

Uthyrningsarbetet i Fatburen fortsätter i snabb takt, nu har ett hyresavtal tecknats med brand- och riskkonsulterna Briab. Avtalet omfattar 811 kvadratmeter med inflyttning redan i höst, företaget kommer då att övergå till ett aktivitetsbaserat kontor där medarbetarnas arbetsplatser är flexibla och anpassningsbara. Det innebär att företagets kunder, projekt och anställda i hög utsträckning påverkar arbetsplatsen, istället för en statisk kontorsmiljö. Där varje medarbetare tidigare haft ett eget skrivbord skapas nu olika ytor för enskilt eller gemensamt arbete.

Briab erbjuder konsulttjänster i form av expertkompetens inom brandskyddsteknisk projektering, riskhantering, brandfarlig vara och systematiskt brandskyddsarbete. Företaget arbetar vidsträckt med utformning av brandsäkra byggnadskonstruktioner och riskhänsyn i verksamheter eller samhällsplanering.

– Efter ett modigt beslut har Briab som första bolag i branschen tagit steget till ett fullt ut aktivitetsbaserat arbetssätt. Företaget har dessutom vågat sig på ett spännande koncept med mycket variation av rumsligheter och arbetsmiljöer, säger Marco Checchi, ansvarig arkitekt på Studio Stockholm Arkitektur.

– Med flytten tar Briab steget in i framtiden och det handlar mer om synen på vår roll som konsulter och hur vi arbetar, än att vi byter adress. Kontoret ska inte styra arbetssättet, istället kommer våra kunder och medarbetare att ha en flexibel mötesplats som anpassas efter olika behov och projekt. Vårt koncept för hur ett kontor i teknikkonsultbranschen kan se ut är bara den första av många nyheter som vi presenterar under hösten, säger Fredrik Hiort, vd på Briab.

– Fatburen fortsätter att skörda framgångar när vi nu välkomnar Briab till fastigheten, säger Sören Ferin, Crown Nordic Management.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige