Image

”Svårt för medelstora köpcentrum och retailparker”

Handel CBRE menar att trenden när det gäller handel går två vägar. - Antingen bygger man en kombination med retailpark och köpcentrum eller så ökar man på den kritiska massan för ett köpcentrum och på så sätt gör allt för att greppa alla konsumenter och alla deras köptillfällen, säger Anders Lillsunde, senior advisor på CBRE i Sverige.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Puerto Venecia Shopping Centre är Europas största köpcentrum - 206 000 kvadratmeter. Bild: CBRE. Puerto Venecia Shopping Centre är Europas största köpcentrum - 206 000 kvadratmeter. Bild: CBRE.

I Zaragoza i Spanien har Europas största köpcentrum - Puerto Venecia Shopping Centre - nyligen slagit upp portarna. Köpcentrat omfattar hela 206.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Trots den svikande konjunkturen i Spanien är centret uthyrt till 90 procent. CBRE i Spanien har ansvarat för uthyrningen av butikerna och ansvarar nu för förvaltningen.

Trenden med allt större köpcentrum kan vi även se i Sverige. Emporia, som omfattar 68 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, öppnar den 25 oktober i Malmö och om ungefär tre år planeras öppningen av Mall of Scandinavia i Solna strax utanför Stockholms city. Mall of Scandinavia kommer att omfatta 100.000 kvadratmeter.

- Vi kan se att branschen går två vägar. Antingen bygger man en kombination med retail park och köpcentrum eller så ökar man på den kritiska massan för ett köpcentrum och på så sätt gör allt för att greppa alla konsumenter och alla deras köptillfällen. De medelstora köpcentren och retail parkerna kan komma att uppleva en besvärlig tid om de befinner sig inom marknadsområdet för de nya projekten, säger Anders Lillsunde, Senior Advisor på CBRE i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.<br /> <br /> CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.<br /> <br /> CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med research och erbjuder konsulttjänster. <br /> <br /> I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 300 anställda.<br /> <br /> Vi delar med oss av vår erfarenhet, kunskap och vår vardag på...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY