Image

”Överprissättning i Göteborg”

Sverige NAI Svefas nya ”Svensk Fastighetsmarknad” har precis offentliggjorts. I rapporten listas bland annat orter som bedöms under- respektive övervärderade. Göteborg tillhör städerna som anses övervärderade.
Publicerad den 16 Februari 2011

Flera regionstäder som Umeå, Växjö och Halmstad anses undervärderade – ortens styrkor har inte fått genomslag på marknaden.

Göteborg och Malmö visar å andra sidan vissa tecken på överprissättning i såväl bostadssegmentet som inom kommersiella fastigheter.

- Anledningen är sannolikt en kombination av bostadsbrist tillsammans med en obalans i utbud och efterfrågan som skapats av den omfattande ombildningen av bostadsrätter, säger Åsa Henninge, analyschef på NAI Svefa.

En viktig trend som NAI Svefa ser är att det internationella kapitalet är på väg tillbaka till den svenska fastighetsmarknaden.

- Tillsammans med Tyskland och Finland anses Sverige vara ett av de främsta länderna där riskavvägda fastighetsinvesteringar kan genomföras. I Stockholm, som vanligtvis leder utvecklingen, har flera stora förvärv genomförts av utländska investerare, säger Åsa Henninge.

Stockholm toppar återigen rankinglistan över de mest intressanta städerna att investera i.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY