Image

”Nu förstår folk att det här verkligen kommer att bli av”

Göteborg 400+ Serneke Group är huvudsponsor för seminariet Göteborg 400+ och Ola Serneke har en nyckelroll under dagen. Här berättar han om sina tankar kring framtidens Göteborg.
Publicerad den 16 Maj 2016

- Ganska exakt här blir entrén till Karlatornet, säger Ola Serneke, vd och grundare av Serneke Group.

Vi är på en parkeringsplats vid Karlavagnsplatsen på Lindholmen.

Om några år ska det här vara Karlastaden, en ny och modern blandstadsdel, med bostäder, kontor, hotell, skola och service med mera. Nästan 300 000 kvadratmeter ska byggas, 10-12 miljarder kronor ska investeras.

Och högt där uppe, 86 våningar och nästan 270 meter upp, ska man kunna blicka ut från toppen av Karlatornet.

- I början var folk minst sagt tveksamma, men nu förstår de att det här verkligen kommer att bli av. Och det gäller alla – såväl politiker och tjänstemän som vanligt folk på gatan, säger Ola Serneke.

Detaljplanearbetet pågår. Vad kan hindra det här projektet nu, som du ser det?
- Överklagandeprocesser kan naturligtvis försena det. Men det finns inte särskilt många sakägare i det här området. Tittar man på marknaden så är ungefär 70 procent av projektet bostäder, och Göteborg behöver oerhört många bostäder framöver. Jag har väldigt svårt att se att efterfrågan ska minska där.

Hur kommer Karlastaden att se ut i juni 2021, då staden firar 400 år?
- Större delen av stadsdelen kommer att stå färdigställd. Karlatornet är klart, med en podiumbyggnad för hotell och torg här utanför.

Hur ser i övrigt din vision av Göteborg år 2021 ut?

- Jag är väldigt positiv till Göteborgs utveckling och till 2021 ser jag att denna utveckling har tagit ytterligare fart. Göteborgs Vision Älvstaden, om att staden ska förtätas och flyttas närmare älven, kommer göra staden än mer attraktiv och trivsam. Alla parter har slagit sina kloka huvuden ihop, hjälpts åt, löst utvecklingen på bästa sätt och då enligt en gemensam vision.

Vilken roll spelar Serneke Group i visionen?
- Vi brinner för utveckling och för Göteborg. Vår roll som byggare och samhällsutvecklare blir att fortsatt samarbeta med staden för att bistå i denna positiva utveckling. Här blir Karlastaden en viktig pusselbit.

- År 2021 omsätter bolaget över tio miljarder kronor och finns väl etablerat i Sverige med fokus på storstadsregionerna.

Serneke Group är huvudsponsor till seminariet Göteborg 400+ som Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar på Clarion Hotel Post den 31 maj.

En modell av Karlatornet kommer då att finnas på plats i Vinterträdgården där Serneke presenterar sina projekt och sitt bolag.

En av punkterna på seminariet behandlar utvecklingen på Lindholmen med fokus på Karlastaden. Carolina Högvall från Stadsbyggnadskontoret och Ola Serneke kommer att presentera planerna.

Ola Serneke kommer även att vara bisittare/expertkommentator tillsammans med Platzers vd P-G Persson under hela förmiddagen och tillsammans med Hans Wallenstam och Christel Armstrong Darvik (Stena Fastigheter) kommer de båda att medverka i en panel där storbolags-vd:arna diskuterar framtidsvisioner.

Du anmäler dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige