Image

”Mallen för en fastighet med många möjligheter”

Transaktioner Kungsleden köper en fastighet för 194 miljoner kronor. - En fastighet som torde vara mallen för en fastighet med många möjligheter, kommenterar vd Thomas Erséus.
Publicerad den 9 Juni 2011

Fastigheten Swedenborg Center (Läkaren 1) ligger i Trollhättan och har en uthyrningsbar yta om 29 200 kvadratmeter, främst kontor, vårdlokaler och bostäder. Ursprungligen uppfördes byggnaden som lasarett.

Köpeskillingen på 194 miljoner kronor inklusive transaktionskostnader ger en initial direktavkastning på 7,6 procent. Hyresvärdet uppgår till 29 miljoner kronor. Säljare är danska Ejendomsinvest.

I fastighetens sydvästra hörn ligger cirka 30 000 kvadratmeter skog som bedöms vara möjlig att stycka av och, efter detaljplanering, skapa byggrätt för bostäder med en bostadsyta om 10 000 kvadratmeter.

Bland hyresgästerna finns Trollhättan Stad, kontor och restauranger med ett antal olika hyresgäster, där ibland Siemens, Bygg 6:an och Kone Hissar. Dessutom är en del av ytan studentbostäder och konsultlägenheter. Fastigheten kommer vid tillträde att ha en vakans om cirka 15 procent. Majoriteten av dessa ytor bedöms vara möjliga att hyra ut till det lokala näringslivet.

Tillträde sker den 22 juni.

- Detta köp ger oss en fastighet som torde vara mallen för en fastighet med många möjligheter. I botten ett stabilt kassaflöde med bostäder och Trollhättan Stad som hyresgäst och en målsättning att höja direktavkastningen genom aktivt uthyrningsarbete. På toppen finns möjlighet att skapa byggrätter, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Catella har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY