Image
Dan Törnsten, Colliers, Otto Wiksell, Devotum, Max Barclay, Newsec, Sofia Söder, Gothnet, Jesper Prytz, Mannheimer Swartling, Andreas Adolphsson, Grant Thornton och Hillevi Börjesson, Mannheimer Swartling är partners till Lokalmarknadsdagen den 24/2.
Dan Törnsten, Colliers, Otto Wiksell, Devotum, Max Barclay, Newsec, Sofia Söder, Gothnet, Jesper Prytz, Mannheimer Swartling, Andreas Adolphsson, Grant Thornton och Hillevi Börjesson, Mannheimer Swartling är partners till Lokalmarknadsdagen den 24/2.

”Lokalmarknadsdagen finns i medvetandet hos alla som jobbar med fastigheter”

Lokalmarknadsdagen februari Här är de sex aktörer som är partners till Lokalmarknadsdagens vårupplaga 2016.
Publicerad den 10 Februari 2016

Colliers, Devotum, Grant Thornton, Gothnet, Mannheimer Swartling och Newsec är alla partners till Lokalmarknadsdagen den 24 februari på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Här nedan berättar de varför de valt att vara partners till Lokalmarknadsdagen.

- Lokalmarknadsdagen har traditionellt arrangerats av Business Region Göteborg och varit en av Göteborgs starkaste mötesplatser för fastighetsbranschen. När Lokalmarknadsdagen nu utvecklats ytterligare tillsammans med Lokalnytt så känner vi att det är ett bra event för Colliers att medverka på. Lokalmarknadsdagen drar ett stort antal deltagare från hela fastighetsbranschen både i Stockholm och Göteborg. För Colliers är det ett bra tillfälle att träffa både kunder, samarbetspartners och konkurrenter och samtidigt ta del av information kring utvecklingen i Göteborgs- och Stockholmsregionen, säger Dan Törnsten på Colliers International.

- Som ett led i vår marknads och förvärvsstrategi är det av stor vikt att kunna synas medialt på ett konstruktivt och effektivt sätt. Vi valde att gå in i en större digital marknadssatsning 2015 med Fastighetssverige. Detta har gett mycket bra resultat och igenkänning för oss. Därför har vi valt att utöka samarbetet med Fastighetssverige under 2016. Att delta fysiskt på seminarier och därmed kunna visa Devotums och vårt dotterbolag RM Estates erbjudanden blir ett viktigt nästa steg för oss. Vi tror dessutom att vi har en hel del att kompetensöverföra till deltagarna på seminarierna. Bemanning och kompetensförsörjning är kritiska frågeställningar, säger Otto Wiksell, delägare och operativ chef på Devotum.

- Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. En av förutsättningarna för detta är en väl fungerande fastighetssektor. Fastigheter och bygg är därför en av våra prioriterade branschsatsningar, där vi samlar våra specialister med lång erfarenhet av branschen. För oss är Lokalmarknadsdagen en viktig mötesplats där vi delar med oss av vår kunskap och bidrar till branschens utveckling. Vi ser också dagen som en arena för att skapa nya kontakter, säger Andreas Adolphsson på Grant Thornton.

- Vi vill träffa våra prioriterade kunder för att berätta om nyttan och mervärdet det ger med en fiberanslutning från GothNet för fastighetsägaren. En anslutning ger bättre och stabilare kommunikation vilket är en förutsättning för alla företag idag. Vi är ett bolag som arbetar med att skapa infrastruktur som möjliggör valfrihet för fastighetsägaren och deras hyresgäster som därmed själva kan välja operatörer för sina tjänster. Lokalmarknadsdagen är det forum där alla fastighetsägare träffas. Det ger oss en möjlighet att profilera vårt varumärke och träffa våra kunder och knyta nya kontakter, säger Sofia Söder på Gothnet.

- Vi uppskattar den miljö som Lokalmarknadsdagen erbjuder, med en bra mix och intressant program. Vårt deltagande som partner är ett sätt för oss att bidra till utvecklingen av den lokala fastighetsmarknaden. Att hjälpa till att skapa ett väl fungerande ”ecosystem” för tillväxt i branschen helt enkelt. Och så är det förstås också självklart för oss att delta utifrån vår roll som ledande rådgivare i transaktioner, projekt och övriga fastighetsrättsliga frågor till marknadens olika aktörer – i Göteborgsregionen och runtom i Sverige, säger Jesper Prytz på Mannheimer Swartling.

- Lokalmarknadsdagen ett utmärkt forum att diskutera nyheter och den ”produktutveckling” som sker inom det fastighetsrättsliga området. I takt med att branschen utvecklas så förändras även juridikens betydelse och användning. Lokalmarknadsdagen, som samlar hela branschen, är ett bra tillfälle för oss att visa upp detta för såväl gamla som nya kontakter, säger Hillevi Börjesson på Mannheimer Swartling.

- Anledningen till att vi valt att bli partner till just Lokalmarknadsdagen är att vi anser att Lokalmarknadsdagen har en lång historik i Göteborg, alltid har varit mycket välbesökt och finns i medvetandet hos alla som jobbar med fastigheter och fastighetsrelaterade frågor i Västsverige. Värdet för oss är att vi träffar mitt i prick. Newsec, med alla medarbetare och affärsområden i Göteborg, har relationer till väldigt många mötesdeltagare såsom till exempel företrädare för byggbolag, banker, fastighetsförvaltande bolag, revisionsbyråer, advokatfirmor och arkitekter, säger Max Barclay på Newsec.

Lokalmarknadsdagen är ett heldagsseminarium med två temaspår; handels- och bostadsfastigheter respektive kontorsfastigheter.

Du anmäler dig till seminariet här.

Moderator är Carin Hjulström.

Under dagen kommer ett stort antal brännande aktuella ämnen att avhandlas, som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden: Ekonomianalys, Transaktionsmarknaden, Den stora kompetensutmaningen, Logistikläget i regionen, Handelsläget, Bostadsläget i flyktingkrisens kölvatten, Uthyrningsmarknaden, Hälsa och produktivitet på kontoret, Framtidens alternativa finansieringslösningar, Utländska investerares syn på Sverige, Göteborgspanelen och mycket mer.

Bland talarna märks Annika Winsth, chefsekonom Nordea, P-G Persson, vd Platzer Fastigheter, Allan Lavén, vd Prologis i Norden, Magnus Kårestedt, vd Göteborgs Hamn, Cecilia Fasth, vd Eklandia, Anders Lago, förbundsordförande HSB, Ola Serneke, Serneke, Christel Armstrong Darvik, vd Stena Fastigheter, Mariette Hilmersson, vd Framtiden, Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren, Thomas Völker, regionchef Helaba, Duncan MacPherson, Starwood, Johan Nyhus (S), kommunalråd Göteborg, Jonas Ransgård (M), kommunalråd Göteborg, Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg och många fler.

Läs mer om talarna här.

Se programmet här.

Lokalmarknadsdagen arrangeras en gång på våren och en gång på hösten. Eventet samarrangeras av Business Region Göteborg, Fastighetssverige och Lokalnytt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige