Image

XXL till Ersboda

Uthyrning XXL etablerar sig i handelsområdet Ersboda i Umeå. Fastigheten, som idag inrymmer hyresgästerna Willys och Jula, kommer att byggas ut med drygt 4 000 kvadratmeter för att rymma XXL. Öppningen planeras bli under våren 2016.
Publicerad den 21 Augusti 2015
Annons
Image

– Vi är glada över att få XXL till Ersboda då XXL är en snabbväxande sportkedja som med sitt stora urval, kända varumärken och låga priser på kort tid blivit en av de största i Sverige, säger Nils Styf, investeringschef på Citycon som äger handelsfastigheten i Ersboda.

Citycon och fastighetsutvecklingsbolaget RED har sedan tidigare ett joint venture-samarbete för att utveckla handeln i fastigheten Länken 1 belägen i handelsområdet Ersboda utanför Umeå. Utvecklingen genomförs genom att de redan befintliga lokalerna byggs ihop till en sammanhängande huskropp där XXL kommer att ta plats i mitten. Byggnaderna har ett bra läge med stora fasader, goda skyltmöjligheter från Cementvägen samt utmärkta parkeringsytor framför butikerna.

– Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med RED som har stor erfarenhet av att utveckla externa volymhandelsfastigheter. Nästa steg är att söka efter en långsiktig ägare till fastigheten. En avyttring ligger i linje med Citycons strategi att fokusera på stadsdelscentrum och dagligvarubaserade köpcentrum i större städer vid stora trafikknutpunkter, säger Nils Styf.

– RED är stolta över att utveckla en fastighet som vi är övertygade om kommer fortsätta ha en central roll i Umeås handel. För RED är samarbetet ett kvitto på att vi behärskar en nisch i branschen där vi kan addera värde till denna typ av handel, säger Ronald Rico, vd på RED.

– Vi ser framemot vår etablering i Umeå, då vi vet att vårt koncept är mycket uppskattat i orter med tydliga säsonger och ett starkt friluftsliv, säger Marcus Wibergh, vd på XXL.

Ersboda handelsområde är idag det största externa handelsområdet i Umeå utanför stadskärnan. Umeå är Sveriges största stad norr om Uppsala och har en tillväxt som överstiger genomsnittet för svenska städer.

Övriga aktörer i Ersboda är bland andra Coop Forum, Intersport, Biltema, Plantagen, Mio, Barnens Hus, Team Sportia, Systembolaget, Elkedjan, Jysk, Rusta, H&M, Dressman, McDonalds och Frasses.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY