Image

WSP etablerar sig i Ryssland

BOLAG WSP har öppnat upp två kontor i Ryssland. Etableringen handlar i första hand om att bygga upp en kontorsstruktur som kan ge service till internationella kunder som vill investera på den ryska marknaden. Ansvarig för verksamheten blir Felix Fondem, en man med 25 års erfarenhet av ryska bygg- och fastighetsprojekt.
Publicerad den 11 Mars 2009

WSP har sedan ett antal år tillbaka arbetat i Ryssland men då på uppdrag av internationella tjänste-, handels- och fastighetsbolag. Nu tar dock koncernen steget fullt ut och etablerar ett företag med två kontor; ett i S:t Petersburg och ett i Moskva. Verksamheten sker ännu i en blygsam omfattning och av WSP Rysslands idag totalt nio medarbetare är sex anställda vid kontoret i S:t Petersburg och tre i Moskva.

– Vår etablering i Ryssland är inte i första skedet ett försök att skapa en lokal verksamhet avsedd för den lokala Ryska marknaden utan att bygga upp en kontorsstruktur och resurser som säkerställer att vi kan ge fullgod service åt internationella investerare med intresse i Ryssland, berättar Rikard Appelgren, vd för WSP Europe och WSP Sverige. Vi har i olika delar av WSP-koncernen kunder med omfattande investeringsplaner i Ryssland och som en global aktör har vi behov av att följa de globala kunderna över hela världen.

Vd för den nya ryska verksamheten blir Felix Fondem, en man med 25 års erfarenhet av strategisk utveckling och försäljning i Ryssland. Felix har arbetat för ett flertal olika bolag med fokus på den ryska bygg- och fastighetsmarknaden och då bland annat det europeiska uthyrningsföretaget Ramirent samt de finska företagen Lainapeite och SOL Palvelut.

- I det kortare perspektivet ligger vår fokusering på våra befintliga internationella kunder men i det längre perspektivet vill vi även erbjuda våra tjänster till nya lokala kunder säger Felix Fondem. Det händer mycket i Ryssland och potentialen i landets bygg- och infrastruktursektor är enorm. Det faktum att WSP besitter en stor internationell kompetens i kombination med de erfarenheter som hitintills är gjorda i Ryssland ger oss en stor möjlighet att ta marknadsandelar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige