Image
Wingårdhs arkitektkontor står för utformningen av Borlänges nya stationsområde.
Wingårdhs arkitektkontor står för utformningen av Borlänges nya stationsområde. Bild: Wingårdhs arkitektkontor

Wingårdh ritar Borlänges stationsområde

Bygg/Arkitektur Gert Wingårdh ritar byggnaden i Borlänges nya stationsområde.
Publicerad den 30 Juli 2019

I oktober 2018 utsågs Borlänge till Sveriges fulaste stad, vilket bland annat resulterade i exponering på temat cirka 20 000 gånger i traditionella och sociala medier. Hela Sverige vände blickarna mot Borlänge och en debatt om vad som är viktigt för en stads utveckling tog fart.

– Från kommunens sida har vi haft en ödmjuk inställning till omröstningen och valt att se det som en möjlighet för fler att upptäcka potentialen i Borlänge. Vi är oerhört glada att exempelvis NCC vill bygga i Dalarnas knutpunkt och att en av Sveriges mest kända arkitekter Gert Wingårdh har lagt sin hand på den nya byggnaden till stationsområdet, säger Angelica Ekholm, näringslivschef.

I många kommuner har etableringar och bostadsbyggandet minskat de senaste åren, men inte i Borlänge.
– Borlänge är en expansiv stad som växer och lockar till sig nya företagsetableringar med nya exploateringar som följd. Vårt mål är att vara Sveriges byggvänligaste kommun och bli en ännu mer attraktiv stad att leva och verka i, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Borlänge kommun.

Borlänge kommun och NCC har tecknat en avsiktsförklaring för stationsområdet i centrala Borlänge. Syftet med avsiktsförklaringen är att komma igång med planerna om att utveckla området till ett levande kvarter och att skapa nya kontorsytor. Utformning av de nya kontorsbyggnaderna har NCC tagit fram tillsammans med arkitektkontoret Wingårdhs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige