Image

Willhem emitterar grön obligation om 800 miljoner

Ekonomi/Finansiering Willhem har emitterat företagets första gröna obligation. Totalt emitteras 800 miljoner kronor fördelat på två trancher under bolagets MTN-program.
Publicerad den 3 September 2018

Som långsiktig fastighetsägare arbetar Willhem med många dimensioner av hållbarhetsfrågan. Med hjälp av grön finansiering kan ytterligare steg tas i arbetet med att skapa ett miljövänligt fastighetsbestånd. Medlen från den gröna obligation som nu emitteras ska användas till nya fastighetsprojekt samt till att refinansiera projekt som uppfyller Willhems gröna ramverk.

Under bolagets MTN-program har en obligationsemission genomförts om totalt 800 Mkr, fördelat på två trancher. Första obligationen är en femårig på 500 Mkr med fast ränta om 1,103 (MS+0,67) procent. Andra obligationen är en femårig på 300 Mkr med rörlig ränta om 3-månader STIBOR + 0,67 procent, som emitterats till överkurs 101,66 och därav får kupong 3-månader STIBOR + 1,00 procent.

SEB agerade emissionsinstitut för båda emissionerna. Obligationerna är icke säkerställda och kommer att noteras på Nasdaq OMX Stockholm.

Willhem har rating A- från Standard & Poor’s.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige