Image

Wihlborgs satsar på solcellsanläggning

Energi/miljö Wihlborgs första solcellsanläggning i egen regi ska uppföras på Berga Centrum i Helsingborg.
Publicerad den 28 Juni 2013
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Anläggningen omfattar en yta om 380 kvadratmeter och medför uppskattningsvis en elproduktion om 53 500 kilowattimmar per år.

- Idag har vi ingen större erfarenhet av solcellsanläggningar. Å andra sidan tycker jag att det är viktigt att vi deltar i utvecklingen för energiförsörjning genom förnybara källor, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

Wihlborgs ser även anläggningen som en del av den interna utbildningen och utvecklingen inom miljöområdet. Anläggningen kommer att användas som en referenskälla för eventuellt fler framtida solcellsanläggningar.

Elen som produceras kommer att förbrukas internt i fastigheten. Eventuellt överskott säljs till Öresundskraft och genom dem hanteras och säljs även elcertifikaten.

- Detta visar att kraftbolagen blivit allt mer tillmötesgående avseende denna typ av produktion och det kan öppna upp för en annan typ av lönsamhet. Men det är något vi får utvärdera, säger Anders Jarl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige