Image
Gängtappen 1.
Gängtappen 1. Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs säljer till Länsförsäkringar för 720 miljoner kronor

Transaktioner Wihlborgs har tecknat avtal om att sälja Gängtappen 1 i Dockan till Länsförsäkringar Skånes fastighetsbolag, Länshem Skåne. Försäljningen genomförs för att göra det möjligt för Länsförsäkringar Skåne att successivt flytta sitt huvudkontor från Helsingborg till Dockan i Malmö.
Publicerad den 16 Augusti 2019

Länsförsäkringar Skåne flyttade in på de sex översta våningarna i Gängtappen 2016 och har i dag 250 medarbetare samlade på 5 200 kvadratmeter. På sikt är planen att ytterligare 90 personer från centrala funktioner ska flytta in i byggnaden.
– Det är glädjande att Länsförsäkringar uppskattar Dockans unika kvaliteter och vill förlägga sitt huvudkontor här. Länsförsäkringar Skåne har fattat ett beslut om att de ska äga fastigheten där de har sitt huvudkontor och för att göra det möjligt för dem att fortsätta växa har vi tecknat avtal om en försäljning. Fastigheten är fullt utvecklad och vi välkomnar Länsförsäkringar som en långsiktig och engagerad fastighetsägare i Dockan. För Wihlborgs del frigör försäljningen dessutom kapital som vi kan fortsätta investera i regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
– Vi är mycket glada över förvärvet av den anrika fastigheten. Vi har en stark tillväxt och detta öppnar nya möjligheter att successivt samlokalisera stora delar av våra gemensamma funktioner i en byggnad som uppfyller de behov vår verksamhet har. Malmö är södra Sveriges försäkringscentrum och digitala hubb. Placeringen i Malmö skapar strategiska förutsättningar för oss att ytterligare stärka kundupplevelsen och rekrytera kompetens. Vi ser fram emot en fortsatt hållbar utveckling av fastigheten och att i nära samarbete med Wihlborgs bidra till utvecklingen i Malmö och Dockan-området, säger Susanne Bäsk, vd för Länsförsäkringar Skåne.

Gängtappen 1 omfattar 14 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd. Försäljningen sker i bolagsform för en köpeskilling om 720 miljoner kronor netto. Hyresvärdet är cirka 40 miljoner kronor och frånträde sker den 1 december 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige