Image
Munkeengen 4–20 i Hillerød.
Munkeengen 4–20 i Hillerød. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs säljer bostadsfastighet i Danmark

Transaktioner Wihlborgs har sålt fastigheten Munkeengen 4–20 i Hillerød, Danmark.
Publicerad den 4 December 2019

Fastigheten innehåller 76 ägarlägenheter med en total yta om 7 200 kvadratmeter och säljs till Core Property Management för en köpeskilling om 203 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 286 miljoner svenska kronor. Frånträde skedde den 1 december 2019.
Munkeengen 4–20 ingick i ett paket om 16 fastigheter som Wihlborgs köpte av pensionsbolaget Danica 2017. Fastigheten omfattar även en kommersiell del, Munkeengen 22–32, vilken kvarstår i Wihlborgs ägo.
– Wihlborgs har fullt fokus på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja en bostadsfastighet som denna. Försäljningen hjälper oss att kunna hålla fokus på vår kärnaffär och på att fortsätta utveckla vårt kommersiella bestånd i Danmark, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY