Image

Wihlborgs miljardköper i Danmark

Transaktioner Wihlborgs köper 15 fastigheter om totalt 165 000 kvadratmeter i Danmark. Värdet i affären uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor.
Publicerad den 10 Juli 2017
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Wihlborgs har tecknat avtal med pensionsbolaget Danica om att under tredje kvartalet förvärva 15 fastigheter. Fastigheterna ligger till stor del i områden där Wihlborgs redan är etablerat, såsom Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup, men även i andra områden som Ørestad och Hørsholm/Holte.

Köpesumman uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor.

Bland de större hyresgästerna finns Den danske stat, FØtex, Danske Bank, CGI, Konica
Minolta och Gribskov kommune.

- Den positiva ekonomiska utvecklingen gör Danmark till en fortsatt intressant marknad. Nu fick vi en bra möjlighet att förvärva ett bestånd med moderna kontorsfastigheter som till stor del ligger i områden där vi redan finns, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Wihlborgs har utökat fastighetsbeståndet avsevärt de senaste åren. I slutet av 2015 förvärvades två större fastigheter om totalt 110 000 kvadratmeter och hösten 2016 förvärvades 13 fastigheter om totalt 100 000 kvadratmeter.
Efter det aktuella förvärvet har Wihlborgs ett fastighetsbestånd på cirka 570 000 kvadratmeter i Danmark till ett värde av 6,5 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Kanske starkast i hela Norden"

Bolag Under fredagen presenterade Castellum sin rapport för det fjärde kvartalet 2019 och även om man inte lyckades nå upp till analytikernas förväntningar gällande förvaltningsresultatet ser Henrik Saxborn positivt på vad som komma skall: "Ser fram emot att få användning av vår starka balansräkning".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY